Konya'da hayvan bakımevinde köpeğe işkence: 2 kişi gözaltına alındı

Konya%E2%80%99da+hayvan+bak%C4%B1mevinde+k%C3%B6pe%C4%9Fe+i%C5%9Fkence:+2+ki%C5%9Fi+g%C3%B6zalt%C4%B1na+al%C4%B1nd%C4%B1
ABONE OL

Konya Büyükşehir Belediyesi, Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ndeki görevlinin bir köpeğe elindeki kürekle vurarak yerde sürüklediği görüntülerle ilgili soruşturma başlattı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurarak yerde sürüklediği görüntülerin sosyal medyada gündem olmasının ardından söz konusu barınakla ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından soruşturma başlatıldı.

Belediyenin resmi hesabından yapılan açıklamada "Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizde yaşandığı iddia edilen üzücü olay hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bu hususlarda kurumsal hassasiyetimiz en üst noktadadır. Konu etraflıca değerlendirilerek sorumlular hakkında yasal işlem ve suç duyurusu yapılacaktır” denildi. İşkence edilen köpeğin öldüğü iddia edildi.

Öte yandan, Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 şüphelinin gözaltına alındığı aktarıldı.

Konya Valiliğinden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama ise şunlar kaydedildi:

"24 Kasım'da Twitter sosyal medya platformunda hayvanlara eziyet edildiğine dair görüntülerle ilgili olarak 2 kişi gözaltına alınmıştır. Canlılara yapılan her türlü eziyeti şiddetle kınıyoruz. Konu adli-idari tüm kurumlarımızca titizlikle takip edilip gerekli müeyyide ve tedbirler uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

ERDOĞAN ÖRNEK GÖSTERMİŞTİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 19 Kasım'da 17'nci G20 Liderler Zirvesi kapsamındaki Endonezya ziyareti sonunda yaptığı konuşmada Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 'Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni övmüştü.

Erdoğan, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığına gerekli talimatları verdim. Bakanlarım çalışıyor. Bu işi boş bırakmamalıyız. Konuyla ilgili atılacak adımlar neyse, ne tedbir gerekiyorsa yerine getirilecek. Bu konuda öncelikli olarak belediyeler, barınaklar inşa ederek sahipsiz, başıboş sokak hayvanları toplanmalı. Mesela bizim Konya Büyükşehir Belediyemizin gerçekten çok örnek bir çalışması var. Yani hem teşhis hem tedavi ve ondan sonra da hayvanları garipsemeyecekleri alanlara salıverme gibi bir çalışmayı şu anda Konya Büyükşehir Belediyemiz de yapıyor" demişti

twitter takip