Kılıçdaroğlu'ndan 'sansür yasası' yorumu: Nasıl bir felaket olduğunun farkında değiller

K%C4%B1l%C4%B1%C3%A7daro%C4%9Flu%E2%80%99ndan+%E2%80%99sans%C3%BCr+yasas%C4%B1%E2%80%99+yorumu:+Nas%C4%B1l+bir+felaket+oldu%C4%9Funun+fark%C4%B1nda+de%C4%9Filler
ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, sosyal medya ve basına kısıtlamalar getirilen yasa değişikliğiyle ilgili konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle oldu:

“Gazeteciler özgürce yazsın istiyoruz, eleştirsinler istiyoruz, demokrasi olsun istiyoruz. İstanbul Sözleşmesi yürürlükte olsun istiyoruz. Her alın terinin değerli olduğunun kabul edilmesini istiyoruz. Herkes kazansın istiyoruz. Parlamento toplumun sorunlarına çözüm üretsin istiyoruz.

“Nasıl bir felaket olduğunun farkında değiller”

“Bir sansür kanunu teklifi getirmişler. Sarayda hazırlanmış altına atıyorlar imzaları. Ne olduğunu da bilmiyorlar. Nasıl bir felaket olduğunun da farkında değiller.

“Kimse sarayı AK Parti'yi eleştirmesin. Herkesin ağzına bant çekelim hiç kimse konuşmasın dünyaya günlük gülistanlık gösterelim millete. Bu millet bunu yutmaz. Her şey meydanda her şey görünüyor. Silivri bu ülkenin tarihinde önemli bir isim olarak kalacaktır.

“Doğru yazdığınıza da suç var diyebilirler”

“Neyin suç olduğunu bilmiyoruz diyor Pınar Hanım, sizin bilmenize gerek yok ki onlar biliyorlar doğru yazdığınıza da suç var diyebilirler. Çünkü yargı vesayet altında. Adalet dağıtılamıyor.

“Basın özgürlüğü ülkeyi sağlıklı yöneten bir yönetimin vazgeçilmez koşuludur. Biz ülkeyi yönettiğimizde medya özgürlüğü olacak, herkes istediğini yazacak.”

twitter takip