Kılıçdaroğlu, TÜİK'e alınmadı: 'TÜİK artık bir devlet kurumu değildir'

K%C4%B1l%C4%B1%C3%A7daro%C4%9Flu,+T%C3%BC%C4%B0K%E2%80%99e+al%C4%B1nmad%C4%B1:+%E2%80%99T%C3%BC%C4%B0K+art%C4%B1k+bir+devlet+kurumu+de%C4%9Fildir%E2%80%99
ABONE OL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, denetim yetkisine sahip dokunulmazlığı olan milletvekillerine kamu kurumu TÜİK'in demir kapıları kapatıldı. Ana muhalefet partisi heyeti içeri alınmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'faiz sebep enflasyon netice' teziyle savunduğu 'yeni ekonomik model', Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son üç ayda verdiği toplam 400 baz puan faiz indirimi kararı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndaki görev değişimiyle 'resmen hayata geçirildi.'

Atılan adımlar ve hükümet kanadından yapılan açıklamalarla birlikte eylülde 8.30 seviyelerinde olan doların kasımda 13 liranın üzerine yerleşmesiyle, TL'nin üç ayda değer kaybı yüzde 57'yi aştı. Gelişmeler pek çok zammı beraberinde getirirken, hayat pahalılığı her alanda kendini daha fazla hissettirir oldu.



Bugün, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini yayımladı. Tüketici fiyatları kasımda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21,31 arttı. Aylık artışsa yüzde 3.51 olarak belirlendi.

Resmi verilerin açıklanmasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK binasına gitti ancak kapılar, ana muhalefet partisine açılmadı. Kılıçdaroğlu açıklama yapıyor:

"Bu kurumun verdiği rakamlar üzerinden siyasal partiler, ekonomik çevreler politikalarını oluştururlar ve kamuoyuyla paylaşırlar. Dün randevu istedik. Gelen milletvekili arkadaşlarımızın tamamı geçmişte ekonomide, maliyede çalışan arkadaşlarımız. Kendilerine TÜİK'in internet sitesinde yazılan metni okuduk.

Kendi internet sitesinde merkez teşkilatımıza gelebilirsiniz, her türlü bilgiyi alabilirsiniz diyor. Kimsenin unutmaması gereken bir gerçekle karşı karşıyayız; ana muhalefet partisine açıklama yapılmak istenmiyor, kapılar kapanıyor. Böylesine bir tabloyu cumhuriyet tarihinde hiç görmedik. TÜİK artık bir devlet kurumu değildir."

twitter takip