Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Sezgin Tanrıkulu açıklaması!

Kemal+K%C4%B1l%C4%B1%C3%A7daro%C4%9Flu%E2%80%99ndan+Sezgin+Tanr%C4%B1kulu+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1%21;
ABONE OL

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun sözleri ve hakkında açılan soruşturmayla ilgili konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Mansur Bey (Yavaş) bizim belediye başkanımızdır ve adayımızdır" dedi. 100. yıl videosunda kullanılan 'EOKA' fotoğrafına yönelik soruya yanıt veren CHP lideri, "Bunlar CHP'yi bilmiyorlar ve karalamaya çalışıyorlar. Şimdi bunu alıp da o fotoğraf üzerinden troller üzerinden CHP'ye saldırmak kadar akıl dışı bir şey olamaz" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 100'üncü yıl Hatıra Ormanı açılışında konuştu.

Burada yaptığı konuşmada 2024'teki yerel seçimlere ilişkin mesajlar veren Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın CHP'nin belediye başkanı ve belediye başkan adayı olduğunu söyledi.

"Biz, bu devleti kuran bir gelenekten geliyoruz"

CHP'nin 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaştığı videonun Kıbrıs Barış Harekatı'nı anlatan kısmında, Rum silahlı örgütü EOKA'dan bir karenin yer almasıyla ilgili eleştirilere de yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Orada söz konusu olan Kıbrıs çıkarması sırasında EOKA'cıların nasıl gömüldüklerini anlatan bir karedir o çünkü önce onlar gösteriliyor. Arkasından nasıl gömüldüklerini ve arkasından Türk bayrağını gösteriyor. Şimdi bunu alıp da o fotoğraf üzerinden troller üzerinden CHP'ye saldırmak kadar akıl dışı bir şey olamaz. Bunlara sormak isterim Süleyman Şah türbesi kaçırılırken bunlar neden hiç seslerini çıkarmadılar; neden Kılıçdaroğlu Süleyman Şah türbesine sahip çıktı? Bunlar CHP'yi bilmiyorlar ve karalamaya çalışıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti devleti demektir. Biz bu devleti kuran bir gelenekten geliyoruz. Ecevit'in Kıbrıs çıkarmasında rahmetli Erbakan ile birlikte nasıl mücadele verdiğini EOKA'cıları nasıl toprağa gömdüğünü bayrağımızı dalgalandırdığını herhalde onlar unuttular biz unutmadık ve unutmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye demektir herkesin bunu bilmesini isterim"  ifadelerini kullandı.

Anka'nın aktardığı habere göre Kılıçdaroğlu, CHP için yapılan hatıra ormanına 1923 ağaç dikeceklerini belirterek, şunları söyledi:

Saraçoğlu vurgusu: Kentler rant yaratır ama o rantların halk için olması lazım

Saraçoğlu Mahallesi’nde otururken arka tarafta yeşil bir alan vardı ve bahar geldiğinde orada bir ağacın bütün pembe çiçeklerinin açtığını görürdüm. Her bahar o ağacın hem yeşillenmesini hem de çiçek vermesini beklerdim. Kentleşme güzel bir şey, kentlerde milyonlarca insanın yaşaması da bir şekliyle doğal karşılanabilir. Ama orada yaşayan insanların yeşile, parklara, ağaçlara, kuşlara ihtiyacı var. Dolayısıyla bu ihtiyacın giderilmesi lazım. Kentler rant yaratır ama o rantların halk için olması lazım. Yani halkın yararlanması lazım.

"Eğer siz ekonomide güçlü değilseniz, siyasi bağımsızlığınız tehlikededir"

Dumlupınar’a gitmiştim. Gittiğimde törene katıldık, törenden sonra Dumlupınar’da bir müze var. O müzeyi gezdirdiler. Dumlupınar Meydan Savaşı'nda kullanılan silahların sergilendiği bir müze... Almanlara, Fransızlara Ruslara ait silahlar var. Bize ait tek silah yok. Dışardan almışız mücadele etmek için. Bu ülkeyi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hangi şartlarda bu ülkeyi inşaat ettiğini eğer biz bilmezsek ve çocuklarımıza öğretmezsek görevimizi yapmamış oluruz. Cumhuriyet ilan edildikten sonra, TBMM toplandıktan sonra ilk yapılan işlerden birisi siyasi bağımsızlığımızı, ekonomik bağımsızlıkla nasıl güçlendirebiliriz? Bunun mücadelesi verilmiştir: Eğer siz ekonomide güçlü değilseniz, sizin siyasi bağımsızlığınız tehlikededir. O nedenle 1923 yılında İzmir’de İktisat Kongresi toplanır.

1940’lı yıllarda dünyaya uçak ihraç eden 5 ülkeden birisi de Türkiye’dir. Ve CHP, seçimlerde kazanamayıp iktidarı devrettiğinde Merkez Bankası’nın kasasında 176 ton altın vardır. Daha sonra ne bu uçaklar kalır ne uçak motorları fabrikası kalır ne Kırıkkale’de entegre savunma sanayi yeterince gelişir.

"Demokrasi dediğimiz, aydınlanma dediğiniz halkına hesap veren devletle olur"

Bir ülkenin büyümesinin, kalkınmasının temel nedeni, temel felsefesi halktan toplanan vergilerin hesabının millete verilmesidir.

Elektrik düğmesine bastığınızda 4 çeşit, musluğu açtığınızda 5 çeşit vergi ödüyorsunuz. Ekmek aldığınızda, dolmuşa bindiğinizde vergi ödüyorsunuz. O zaman ben vergi ödüyorsam ödediğim vergilerin nerelere harcandığını bilmem gerekiyor. Benden zorla alıyorsun bu paraları, nereye harcadın ve kime harcadın? Ayrıca dünya kadar borç ediniyorsun, aynı zamanda gidiyor yalvarıyorsun. Bana borç para verin diye. Nereye gidiyor bu paralar? Devletin şeffaf olması lazım. Yani vatandaştan alınan her kuruşun hesabının vatandaşa verilmesi lazım. Sosyal devlet, demokrasi dediğimiz, aydınlanma dediğiniz halkına hesap veren devletle olur. Bir iktidar halkına hesap vermiyorsa, paraların nereye gittiğini kimse bilemez. Bugün yaşadığımız dramlardan birisi de maalesef budur."

Kılıçdaroğlu, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun sözleri ve hakkında açılan soruşturmayla ilgili soruya, "Konuyla ilgili açıklamayı parti sözcümüz yaptı. TSK bizim göz bebeğimizdir. " yanıtını verdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Sezgin Tanrıkulu'nun TSK ile ilgili sözlerinin kabul edilemeyeceğini ve konunun parti organlarında görüşüleceğini belirtmişti.

Mansur Yavaş: Biz kendimize güveniyoruz, aynen devam edeceğiz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, "Mansur Bey, büyükşehir belediye başkanımızdır ve adayımızdır” şeklindeki açıklaması üzerine konuştu.

Anka'nın aktardığına göre Yavaş, “Biz kendimize güveniyoruz. Büyük bir oy farkı ile seçilebileceğimize inanıyoruz. 4 buçuk yıldır hizmet ettik. Farklı bir belediyecilik anlayışı ortaya koyduk. Yolsuzluklarla mücadele ettik. İsraf etmeden, sadece Ankara halkının ihtiyaçları için hizmet ettik. Aynen devam edeceğiz” dedi.

twitter takip