Kargocular 1 Mayıs'ta devrim yapıyor! Bu hafta LeMan'ın kapağında!

Kargocular+1+May%C4%B1s%E2%80%99ta+devrim+yap%C4%B1yor%21;+Bu+hafta+LeMan%E2%80%99%C4%B1n+kapa%C4%9F%C4%B1nda%21;
ABONE OL

Koronavirüs vakalarının ardından sağlık çalışanlarının ardından en yoğun çalışan ve risk altında bulunan sektörlerden birisi olan taşıma sektöründe çalışan kargocular şikayetlerini sosyal medyadan dile getiriyor.

Haftalık mizah dergisi LeMan bugün piyasaya çıkan yeni sayısının kapağına koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşların evlerinden çıkmamaları ya da sokağa çıkma kısıtlamaları günleri nedeniyle iş yükleri artan kargo çalışanlarını taşıdı.
 
Koronavürüs vakalarının ardından vatandaşların evlerinden çıkmamaları ve haftasonları getirilen sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle kargo çalışanları ve online yemek sipariş sitelerinin kuryelerinin iş yükü de arttı. Vatandaşlar bu süreçte internet alışveriş ve siparişe daha çok yöneldi. Kargo çalışanları ve kuryeler sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde de çalışıyor. 
 
İnternetten alışveriş talebinin atmasıyla daha çok çalışmak zorunda kaldıklarını belirten kargo çalışanları bu dönemde özellikle acil olmayan ve lüzumsuz siparişler nedeniyle oluşan yoğunluktan şikayet ediyor.
 
İşverenlerinin de koronavirüs riskine karşı gerekli önlemleri almadıklarını ve bu nedenle risk altında çalışdıklarını belirten kargo çalışanları seslerini sosyal medyadan duyurmaya çalışıyor.
 
Kargo sipariş veren müşterilerin olumsuz tavırlarını da dile getiren kargo çalışanları kanunların patronladan yana olduğunu belirtiyor.
 
Günde 100-150 kişiye kargo taşındığına dikkat çeken çalışanlar kargonun teslim alındığı ya da teslim edilediği yerlerde virüsün bulaşması açısından risk altında olduklarını ancak işverenlerinin bunu önemsemediklerini ifade ediyor.
 
Kargo çalışanları fazla mesai ücretlerini alamadıklarını belirtiyor.
 
Resmi tatil olan ve sokağa çıkma yasağı ilan edilen 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda da kargo firmalarının bazı şubelerinin de firmanın kararı doğrultusunda çalışmaya devam edeceği belirtiliyor.
 
Mizah dergisi LeMan da, kargo çalışanlarının şikayetlerini bu haftaki kapağına taşıdı.
 
LeMan'ın kapağında kargo çalışanları 1 Mayıs'ta çalışmaya devam ediyor ve çalışanların oluşturduğu kalabalık "Kargo çalışanları devrim yaptı" olarak yansıtılıyor. 
 
twitter takip