İsmail Küçükkaya: 'Daha fazla gazetecilik yapılamaz' çizgisine ilk defa geldim

%C4%B0smail+K%C3%BC%C3%A7%C3%BCkkaya:+%E2%80%99Daha+fazla+gazetecilik+yap%C4%B1lamaz%E2%80%99+%C3%A7izgisine+ilk+defa+geldim
ABONE OL

Halk TV’deki Yeni Bir Sabah programında RTÜK’ün cezasını değerlendiren İsmail Küçükkaya “Çok ağır bir ceza verildi. İlk defa bir ceza yiyorum. Daha fazla gazetecilik yapılamaz çizgisine ilk defa geldim. AKP eserleriyle övünebilir” dedi.

Halk TV’ye İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programında Ümit Özdağ’ın Suriyeli seçmenlere yönelik eleştirileri sırasında söylediği söz nedeniyle yüzde 5 para cezası kesildi. Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, “Doğru haberciliği yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Halk TV’deki Yeni Bir Sabah programında RTÜK’ün cezasını değerlendiren İsmail Küçükkaya “Çok ağır bir ceza verildi. İlk defa bir ceza yiyorum. Ümit Özdağ’ın Suriyelilerle ilgili yaklaşımları sır değil. Şunun altını çizdi; ‘Bu seçim sonucunda Suriyeliler etkili oldu derken, hukuken kabul ediyorum, ama siyaseten saygı duymuyorum’ dedi. Buna ceza verilebildi. Dün 30 yıllık bir gazeteci, 10. yılını dolduran bir televizyoncu olarak ilk defa bu ülkede bu kadar dikkat ederken ben, böylesi bir cezaya çarptırılabiliyorsa benim programım, daha fazla gazetecilik yapılamaz çizgisine ilk defa geldim. Bunu da AK Partililere armağan olsun diye, bu bana yeter cümlesiyle aktarmak istiyorum. Eserleriyle övünebilirler diyorum” ifadelerini kullandı.

Küçükkaya sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu anda çok yoğun olarak dayanışma mesajlarınız geliyor. Almanya’dan bir izleyicimiz diyor ki ‘Az önce haberinizden üzülerek öğrendim ki RTÜK az önce haber alma hakkımıza bir ceza vermiş. Haksız bir ceza olduğu konusunda hemfikiriz. Her zaman bağımsız yayıncılığınızın takipçisi olduk. Olmaya da devam edeceğiz.’

Aslında yaklaşım bu değil mi? Ben üzüldüm, ama kendim için üzülmedim, kanalım, mesleğim ve ülkem için üzüldüm. Halkım için üzüldüm.”

Ne olmuştu?
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) 30 Mayıs’ta, 28 Mayıs seçim yayını sırasında yaptıkları seçim yayını gerekçesiyle aralarında Halk TV, Tele 1, KRT, TV 5, Flash Haber ve Sözcü TV’nin de bulunduğu çok sayıda kanal hakkında inceleme başlatıldığını duyurmuştu. Yayınlarda ‘halkı aşağılayan hakaret ve saldırılarda’ bulunulduğu iddia edilmişti.

İncelemeler sonucunda bugün RTÜK’ün CHP’li üyesi İlhan Taşcı, Halk TV, Tele1, Flash Haber ve FOX’a para cezası kesildiğini duyurdu.

twitter takip