İmamoğlu’ndan Soylu'ya hodri meydan: İspat edersen ben, edemezsen sen istifa et

%C4%B0mamo%C4%9Flu%E2%80%99ndan+Soylu%E2%80%99ya+hodri+meydan:+%C4%B0spat+edersen+ben,+edemezsen+sen+istifa+et
ABONE OL

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İmamoğlu ‘CHP Genel Merkezi beni sevmiyor’ diyerek benden yardım istedi” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu, iddiasını ispat edememesi halinde istifaya çağırdı. İmamoğlu, iddia doğruysa kendisinin istifa edeceğini belirtti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB ile ilgili ‘terör soruşturması’ hakkında kendisine yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, henüz Soylu’nun konuşması bitmeden çağrıda bulundu.

Twitter hesabından paylaşım yapan İmamoğlu, “Bakan Soylu “Saygılarımla” diyerek kendisini aradığımı ve yardım istediğimi söylemiş. Bu kuyruklu bir YALAN! İstihbarat sende, telefon takibi sende, tüm bilgilere erişme gücün var. Bunu ispat edersen ben, edemezsen sen istifa etmelisin. HODRİ MEYDAN @RTErdogan."

ERDOĞAN'I ETİKETLEDİ

İmamoğlu’nun tweetine Soylu yerine AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı etiketlemesi dikkat çekti. İmamoğlu sabah yaptığı açıklamada, “Görev ihmalleri zincirinin sorumlusu da doğal olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. Ya ortaya koyduğumuz bu fotoğrafı yaratacağı kaosa razı geleceksiniz ya da İçişleri Bakanı koltuğunda oturan ve yüz kızartmayacak birini göreve atayacaksınız” demişti.

SOYLU NE SÖYLEDİ?

İmamoğlu’na cevap vermek için basın toplantısı düzenleyen Soylu, şu iddiayı ortaya attı:

“İmamoğlu, bizatihi saygılarını sunarak beni aramıştır. Bana belli bir konuda 'CHP Genel Merkezi zaten beni sevmiyor, ne olursunuz bana bu konuda yardımcı olur musun?' diye bir ricası da olmuştur. Ama 'Kanun ne gerekiyorsa onu yaparız' dedik ve yaptık.”

twitter takip