İmamoğlu: Hiç kimsenin hakkını yemedim hakkımı da yedirmeyeceğim

%C4%B0mamo%C4%9Flu:+Hi%C3%A7+kimsenin+hakk%C4%B1n%C4%B1+yemedim+hakk%C4%B1m%C4%B1+da+yedirmeyece%C4%9Fim
ABONE OL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Temel Atma Töreni'ne katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li 10 büyükşehir belediye başkanı dün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen siyasi yasak yolunu açan hapis cezası kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası kararını değerlendirdi. Siyasi yasak yolunu da açan hapis cezası kararını 'hukuksuz' ve 'anlamsız' olarak yorumlayan İmamoğlu, "Birkaç kelime önemli. Bir tanesi hak yememek ve hakkını yedirmemek. İlk gündeki gibi burada, başta Genel Başkanımız ve bütün konukların huzurunda ve bütün vatandaşlarımızın huzurunda, bizi izleyen 16 milyon İstanbullunun ve 86 milyon vatandaşımızın huzurunda ifade edeyim ki, hiç kimsenin hakkını yemedim hakkımı da yedirmeyeceğim" şeklinde konuştu.

İmamoğlu'na destek amaçlı temel atma törenine katılan Kılıçdaroğlu da hapis cezası kararına yönelik, "Diyorlardı ki 'İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder.' Hala içlerine sindirememişler. Hala nasıl İstanbul'u kaybettik bunun acısını yaşıyorlar ve intikam almaya çalışıyorlar" ifadelerine yer verdi.

"İLK GÜNDEN İTİBAREN ŞEHRİMİZİN İHTİYAÇLARINI CAN KULAĞIYLA DİNLEDİK"

İmamoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Hep bir aradayız. Bizi bir araya getiren aslında çok güzel bir organizasyon, siz bakmayın dün olan bitene biz bugün çok daha hayırlı bir iş için bir araya gelmiş olduk. Burada geleceğe dair İstanbul'un yaş almış büyüklerine güzel hizmetler sunacağımız bir merkezin temelini atıyoruz. Bu temel 200 milyon lirayı aşkın bir yatırımla önümüzdeki yıl bu zamanlara kadar hizmete açacağımız bir temel atma töreni. Şimdiden hayırlı olsun. İstanbul'da 150 günde 150 proje kampanyamızın sonuna geliyoruz. 15 gün sonra bu kampanyamızı bitirmiş olacağız. Bu kampanyamız esnasında 168 noktada 199 projeye eriştiğimizi belirtmek isterim. Daha da sevindirici bir hususu paylaşmak isterim önümüzdeki Şubat-Mart-Nisan ayları içerisinde İstanbul'umuzda en az 150 projenin daha temel atmasını yapacağımızı paylaşmak istiyorum. Bizi bu sürece yolculuğa çıktığımız andan itibaren motive eden en önemli şey bu dönemin ruhu gereği milletimize olan sorumluluğumuz ve onlarla olan ideallerde buluştuğumuz bağımız. İlk günden itibaren şehrimizin ihtiyaçlarını, taleplerini can kulağıyla dinledik.

Bu yolculuğu bize açan ve bu güzel zaman dilimini hepimize yaşatan kıymetli genel başkanım sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na huzurunuzda yürekten teşekkür ediyorum. Bu yolculuğa çıktığımda 'Nasıl anılmak istersiniz' dediklerinde 'Ben bu şehrin gelmiş geçmiş en demokrat belediye başkanı olmak isterim' demiştim. Çünkü zaten en demokrat belediye başkanı olmak demek bu şehrin en başarılı belediye başkanı olmak demektir. Kendimize çizdiğimiz bu demokrasi idealindeki üzerindeki yolculuk hiçbir zaman şaşmadı. Bir aşaması daha var o da sonuna kadar çalışmak. En üst seviyede, en ahlaklı, vicdanlı duygularla görevinizi yaparken 7/24 çalışmayı da asla kenarda tutmamak. Bulunduğum her ortamda 'Ben sizin aranızda en çok çalışan kişi olacağım' derim. Belediye başkanı en çok çalışan kişi olursa kendi kadrosu, ekibi de ona uyum sağlama gayreti içinde olur. Durdurulmuş olan 10 metro hattını birden çalıştıran ve bunları teker teker artık tamamlamaya geçen bütün projeler bu çalışkanlıkla tamamlanan projeler. Bugünkü temel atma dahil emeği geçen yüzbinlerce insanımıza ve milyonlarca hemşehrimize yürekten teşekkür ediyorum.

Bu merkezimiz iki değerli insanımızın ismini taşıyacak. Dr. Mustafa Kemal Gavuzoğlu, Mimar Bedriye Gavuzoğlu hanımefendi. Mustafa Kemal Gavuzoğlu örnek bir doktor. Değerli eşi Bedriye Gavuzoğlu da çok kıymetli bir mimar. Kendileri emniyetle ilgili birçok binanın yapılmasında imzaları var. Bedriye hanım gibi kurumumuza güven duyup, kurumumuzla işbirliği yapıp, bağış yapıp bizimle iş üretme gayreti içinde olan vatandaşlarımızla, bir önceki döneme göre 30-40 kat civarında bağışın ve insanımızın arttığını belirtmek istiyorum. Bu aslında bir seçimde aldığınız oy kadar kıymetli. İstanbul'un 39 ilçesine de eşit bakan bir belediye başkanı ve her ilçe belediyesiyle irtibat kuran bir belediye başkanı olmayı başardık.

"BU HUKUKSUZ CEZAYI BAŞARIMIN ÖDÜLÜ OLARAK GÖRÜYORUM"

Bizim ülkemizde bazen, hiçbir başarı cezasız kalmaz. Ben de bana verilen bu anlamsız ve hukuksuz cezayı başarımın ödülü olarak görüyorum. İsraf düzenlerine son vermenin onları çok kızdırdığını biliyorum. Aynı zaman İstanbul'un itibar görmemesi gereken tam aksine tedbirli olmanız gereken, bazı kurumlarına itibarlı davranan dönemin bittiğine de çok üzüldüklerini biliyorum. İşte o kurumlar 1 hafta 10 gündür konuştuğumuz o ayıpları bize yaşatan kurum ve kuruluşlar. Yani bir çocuğumuzun yaşadığı istismardan tutun da farklı edepsiz ahlaksız bir takım işlemlerin paydaşı olan bazı kurum ve kuruluşları çevremizden uzak tuttuk. İyileri tenzih ediyorum. Sosyal yardım ve destekleri inanılmaz arttırmış olmamız ve az önce ifade ettiğim gibi plansızlıktan bir avuç insanı kayırma duygusundan iş yapma duygusunu unuttukları dönemden böylesi bir döneme dönüşmek tabii ki onları çok kızdırdı ve bizi cezalandırmak istiyorlar.

Aslında o kötü akıllarını ve kötü zihinlerini kötülük dolu kalplerini "Binali Bey'e mi Sisi'ye mi oy vereceksiniz" diye meydanlarda bağırdıklarında anlamak gerekiyordu. İnsanları nasıl ayrıştırdıklarını... Halbuki ben bu memleketin bir evladıyım Sisi ne biz ne. Bunu diline dolayan bir akıl memleketin bir köyünde doğmuş Cumhuriyet onu eğitmiş, İstanbul'a belediye başkanı bir memleket evladına bunu diyen akıldan başka bir maharet bekleyemezsiniz.

Birkaç kelime önemli. Bir tanesi hak yememek ve hakkını yedirmemek. İlk gündeki gibi burada, başta Genel Başkanımız ve bütün konukların huzurunda ve bütün vatandaşlarımızın huzurunda, bizi izleyen 16 milyon İstanbullunun ve 86 milyon vatandaşımızın huzurunda ifade edeyim ki, hiç kimsenin hakkını yemedim hakkımı da yedirmeyeceğim. Bunun altını çizmek istiyorum.

Bir başka kavram da şu; dünyaya kafa tutmak, yargıcın gömleğini giyerek, insanları alt etmeye çalışmakla olmaz. Dünyaya kafa tutmak, akılla ve bilimle olur. Bu şehirden, bu millet hakkını yedirmeyeceği gibi namertle mertliğin ne olduğunu da önümüzdeki süreçte hep beraber tekrar ülkemizde milletimize, Genel Başkanımız ve 6'lı Masa'da bulunan diğer siyasi liderlerle beraber ispatını göstereceğiz. Mertlerin kazandığı, namertlerin kaybettiği 86 milyon insanımızın da kazandığı bir dönemi yaşatacağız.

Allah kimseye itibar kaybı yaşatmasın. İlk günkü gibi başım dik alnım açık. Göğsüm gere gere ifade ediyorum, hepinizin huzurunda; 2023 yılı çok güzel olacak, çok çalışacağız. İstanbul'dan işimizi yapmaya devam edceğiz, işimizin başındayız ve göreceksiniz memleketimiz adına 2023 yılı bayram gibi bir yıl olacak."

KILIÇDAROĞLU: İSTANBUL'U KAYBETMENİN ACISINI HALA YÜREKLERİNDE HİSSEDİYORLAR

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Diğer büyükşehir belediye başkanlarımız, değişik illerden gelen belediye başkanlarımız burada. Biz çok güzel bir aileyiz, biz her yerde demokrasiden bahsederiz. Adaleti savunuruz. Güzellikten söz ederiz, başarıdan söz ederiz. Biz vatandaşlar arasında ayrım yapmayız. Güzelliklerin yaşanmasını ve büyütülmesini isteriz. Hesap vermekten çekinmeyiz. Bizim ailemizin CHP'li ailenin en büyük özelliği fırsat vermekten çekinmeyiz. Bu bağlamda bunları düşünmeyenlerin hedefi haline geliyoruz. Kentin rant yarattığını hepimiz biliriz. Ama Bizim ailemizin temel hedefi o rant o kentte yaşayan bütün insanlarındır. Birilerinin, bir grubun, bir çıkar odağının değildir. İstanbul'u da böyle düşündüğümüzde, diyorlardı ki 'İstanbul'u kaybeden Türkiye'yi kaybeder.' Hala içlerine sindirememişler. Hala nasıl İstanbul'u kaybettik bunun acısını yaşıyorlar ve intikam almaya çalışıyorlar.

İl Başkanımıza ve belediye başkanımıza siyasi yasak getirmek istiyorlar. Niçin? Akıllı bir gerekçe söylesinler. Yalova Belediye Başkanımız aylardır görevine başlatılmıyor. Bütün bu haksızlıkları biliyoruz. Belki bizim eksikliğimiz haksızlıkları geniş kitlelere aktarma konusunda biraz nazlıyız. Oysa bunu her yerde anlatmalıyız. Tarihin bize yüklediği çok ciddi bir sorumluluk var. O sorumluluk içinde hareket ediyoruz. Vekillerimiz hapse atıldı. Biz bunun mücadelesni verdik, hepsi beraat etti. Bugün hala farklı düşünen insanların cezalandırıldığı bir ortamın yaşatılmak istendiğini biliyorum.

İstanbul'u kaybetmenin acısını hala yüreklerinde hissediyorlar. Nasıl oldu da kaybettik. İstanbul'un rantına doymadılar. Beni şaşırtan şu, bu kadar harama tamah eden bir anlayış nasıl olur da iktidar olabilir, aklım almıyor. Bizler hep birlikte bunun mücadelesini yapacağız Nereden ve nasıl baskı gelirse gelsin birlikte yürüyeceğiz. Kim ve öfke duymadan. Bazıları yargıç savcı cübbesi giyebilirler. Hiçbir önemi yok, hukukun üstünlüğüne ve vicdanı kanaatine göre karar vermeyen yargıç ve savcı değildir. Göstermeliktir. Birilerinin sofrasına oturan yargıcın verdiği karar hükümsüzdür.

Azim ve kararlılık yolumuza devam edeceğiz, asla umutsuz değiliz. Bütün baskılara rağmen tüm belediyelerimizle destan yazmaya ve destanı büyütmeye çalışıyoruz.

Bizim genlerimizde yurtseverlik yatar, biz halka hesap vermeyi onurlu bir görev kabul ederiz. Biz her kuruş verginin hesabını mutlaka veririz. Elbette eleştiriler gelecek, hiçbir eleştiriden çekinmeyiz. Varsa eksiğimiz tamamlarız. Bütün mesele önyargısız ve iyi niyetle olmasıdır. Bu çerçevede, güzel bir temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Sayın Davutoğlu aramızda. Verdiğiniz katkı için selamlarımı hürmetlerimi sunarım. Burada yaş almış İstanbullular kalacaklar. Bu çerçevede yaptığınız bağış, atacağımız temel, Ekrem Bey'in verdiği katkı son derece değerlidir.

Her birimizin tarihe karşı yüklendiği bir sorumluluk var, her birimiz bu mücadelenin bir parçası olmak zorundayız. Bu adalet mücadelesini ne yaparlarsa yapsınlar azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz. İlk kez sandığa gidip oy kullanacak gençler dünya siyaset tarihine çok güzel bir not bırakacaklar."

twitter takip