HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Temel: 10 gün içinde bir adayla çıkarız

HDP+E%C5%9F+Genel+Ba%C5%9Fkan+Yard%C4%B1mc%C4%B1s%C4%B1+Temel:+10+g%C3%BCn+i%C3%A7inde+bir+adayla+%C3%A7%C4%B1kar%C4%B1z
ABONE OL

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, seçime ilişkin yaptığı açıklamada, “10 gün içinde bir aday ile çıkarız” dedi.

HDP'li yöneticiler, cumhurbaşkanı adayının ne zaman belli olacağı konusundaki soruya yanıt verdi.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel ile yaptığı görüşmeyi bugünkü köşesine taşıdı.

Alçı’nın "İsim ne zaman kesinleşir?” sorusuna Temel, “10 gün içinde bir aday ile çıkarız” yanıtını verdi.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın adaylık konusunda yaptığı çıkışları yerinde bulan Temel, “Merkez Yürütme Kurulumuz bugün toplandı Nagehan Hanım ve Mithat Hoca ile Pervin Hanım’ın çıkışlarının uygun olduğuna karar verdik. Emek ve Özgürlük İttifakı olarak çalışmalarımızı hızlandırdık” dedi.

"KENDİ YOLUMUZDA YÜRÜYORUZ"

Meral Danış Beştaş ise “İsim ne zaman kesinleşir?” sorusunu “Birkaç hafta içinde adayı kararlaştırıp açıklarız" diye cevapladı.

Beştaş, Altılı Masa ile görüşme ve bir araya gelme iddialarına yönelik “Sonuçta biz de bir partiyiz. Kendi yolumuzda yürüyoruz. Kimseye yakınlaşmaya ya da başkalarına göre geri adım atmaya ihtiyacımız yok. Biz bu işin kurucu unsurları arasındayız” cümlelerini kurdu.

Beştaş, seçimin ikinci tura kalması ihtimaline ilişkin ise “İkinci tura Erdoğan’ın karşısında biz çıkacağız ve kazanacağız” ifadelerini kullandı.

twitter takip