Halil Falyalı cinayetinde yeni gelişme!

Halil+Falyal%C4%B1+cinayetinde+yeni+geli%C5%9Fme%21;
ABONE OL

Kıbrıslı kumarhane patronu Halil Falyalı'nın öldürülmesi ile ilgili olarak bir kişinin gözaltına alındığı ve mahkemeye çıkarılacağı ifade ediliyor...

Geçtiğimi mayıs ayında çektiği videolarla sıkça gündeme gelen organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarında bahsettiği Kıbrıslı iş insanı Halil Falyalı'nın öldürülmesine ilişkin olarak bir kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Dünakşam saatlerinde Falyalı’nın bulunduğu araca silahlı saldırı düzenlenmesinin ardından ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede ölmesi ile ilgili KKTC polisi operasyonlar düzenledi. Bu operasyonlarda 1 kişinin gözaltına alındığı, zanlının bu sabah Girne mahkemesine çıkarılmasının beklendiği öğrenildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Yayınladığı videolarla tartışma yaratan Sedat Peker, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın yönettiği Yalıkavak Marina üzerinden uyuşturucu ticareti yapıldığı iddiasını ortaya attı. Peker, Yalıkavak üzerinden yürütülen uyuşturucu ticaretinin rotasının bir süre sonra Venezuela ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yönüne döndüğünü ve bu ticarette eski Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın da rolünün olduğunu ileri sürdü. Peker'in iddiaları arasında ismi geçenlerden biri de Halil Falyalı oldu. KKTC'de kumarhane işleten ve sanal bahis sitelerini yönettiği bilinen Falyalı, Sedat Peker'in ortaya attığı uyuşturucu iddialarını reddetti. Falyalı, Yıldırım ve oğlu Erkam Yıldırım'la hayatı boyunca hiç tanışmadığını ifade etti.

Gazeteci Cüneyt Özdemir'in Youtube yayınına bağlanan Falyalı, şunları söylemişti:

"Hayatımda ne Binali Bey'i ne de Binali Bey'in oğlunu... ne yan yana geldik. Diyorlar ya 'uydu antenlerine baksınlar, sinyallere baksınlar', baksınlar. Hiçbir zaman biz bir araya gelmedik. Bu bahsi geçen insanların hiçbirini tanımıyorum. Hayatımda 3 kilometre yakınlarına bile gelmedim, görmedim, tanımıyorum."

Peker videolardan sonra gündeme gelen Falyalı'yla ilgili, eski KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu ve eski KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da açıklamalarda bulunmuştu. KKTC Meclisi'nde bir arazi satışı nedeniyle konuşma yapan Kalyoncu, bu konuşması nedeniyle Falyalı'nın kendisini arayarak kendisini ve ailesini tehdit ettiğini söylemişti.

Eski KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise, "Çeşitli kirli ve yasadışı ilişkilerin Halil Falyalı ismiyle de bağlantılı olduğu yönünde iddiaların olduğu biliniyor" demişti.

YALANLAMA GELMİŞTİ

Sedat Peker'in Halil Falyalı üzerinden dile getirdiği Erkam Yıldırım'la ilgili iddialar, eski Başbakan Binali Yıldırım tarafından yalanlanmıştı. Binali Yıldırım, Venezuela'da resmi heyetle birlikte fotoğrafları ortaya çıkan Erkam Yıldırım'ın, korona virüsü nedeniyle Venezuela'ya test kiti ve maske götürdüğünü ifade etmişti. Ancak gümrükte, Erkam Yıldırım'ın test kiti ve maske götürdüğüne ilişkin bir kayıt olmadığı ortaya çıkmıştı. İddialar üzerine hakkında soruşturma başlatılan Falyalı, ekim ayında Girne'de polise teslim olmuştu. Tutuklanan Falyalı, kendisi ve çalışanları aleyhlerindeki davalar geri çekilince serbest kalmıştı.

twitter takip