Habertürk TV programcılarından HDP açıklamaları gelmeye devam ediyor: 'Davet etmiyoruz, etmeyeceğiz de '

ABONE OL

Didem Arslan Yılmaz'ın canlı yayında yaptığı açıklamanın ardından Habertürk TV ekranlarına HDP'li isimlerin davet edilmemesi ile ilgili Mehmet Akif Ersoy ve Veyis Ateş'ten de bir açıklama geldi.

Habertürk TV ekranlarında HDP'li isimlere yer verilmemesi tartışmaları devam ederken bu konuda iki isimden daha açıklama geldi.
 
Habertürk TV'de önceki akşam yayınlanan 'Türkiye'nin Nabzı' parogramında HDP'nin 'Demokrasi Yürüyüşü' tartışıldığı sırada yıllardır HDP'ye TV'lerde yer verilmediğini söyleyen hukukçu Salim Şen'e, sunucu Didem Arslan Yılmaz'ın verdiği "Salim Bey burası bir kamu kuruluşu değil" cevabı çok konuşulmuş ve yeni bir tartışmanın ortaya çıkmasına neden olmuştu. 
 
Yaptığı açıklamanın savunma değil durum tespiti olduğunu belirten Arslan, bu sorunun kendilerine de sık sık geldiğini belirterek, "Sonuçta biz kamu kuruluşu değiliz, özel bir sektörüz. Bu bir tercihtir. Bu tercihin nedenleri öyle veya böyle farklıdır. Ama zaman zaman bu ekranlarda da HDP'liler zamanında olmuştur" dedi.
 
Yılmaz'ın bu cevabı üzerine dün Habertürk TV'ye neden HDP'li isimlerin konuk edilmediği tartışmaları yapılırken kanalın programcıları Veyis Ateş ve Mehmet Akif Ersoy'dan da konuyla ilgili birer açıklama geldi.
 
Ersoy, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
 
Efendim Habertürk TV’de bazı isimleri neden ekrana çıkarmadığımız yine merak edilmiş.
 
Daha önce kendi yayınlarımda söylemiştim. Tekrar ifade edeyim;
 
Devletin birliği ve  vatanımızın bütünlüğüne kastederek, silahlı kalkışma yürüten PKK terörüne karşı; Vatanımızı Milletimizi
Demokrasimizi savunma mücadelesini yurt içinde ve dışında kanıyla canıyla sürdüren güvenlik güçlerimizin bu şerefli, uluslararası ve ulusal hukuk açısından tamamen meşru olan mücadelesine saygılı olmayan, PKK'yı terör örgütü olarak görmeyen ve kanlı eylemlerini açık seçik bir şekilde kınamayan kişileri ve temsilcileri tartılma programlarına evrensel yayıncılık ilkeleri ve kendi yayın çizgimiz gereğince davet etmiyoruz.
 
 
 
Veyis Ateş ise canlı yayında bu konuyla ilgili yaptığı açıklamayı Twitter hesabında paylaşarak, "Terör örgütleriyle araya mesafe koymayanları, kanlı eylemleri kına(ya)mayanları evrensel yayın ilkeleri ve kendi yayın çizgimiz itibariyle Habertürk ekranlarına davet etmiyoruz, etmeyeceğiz de" dedi. 
twitter takip