Gözler Ankara'da! Kabine, 4 ay aradan sonra ilk yüz yüze toplantısını yapacak! İşte, öne çıkan maddeler...

G%C3%B6zler+Ankara%E2%80%99da%21;+Kabine,+4+ay+aradan+sonra+ilk+y%C3%BCz+y%C3%BCze+toplant%C4%B1s%C4%B1n%C4%B1+yapacak%21;+%C4%B0%C5%9Fte,+%C3%B6ne+%C3%A7%C4%B1kan+maddeler...
ABONE OL

Hükümet, iki buçuk ay aradan sonra başkentte Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak.

Bakanlar Kurulu yani Kabine Toplantısı bugün saat 15.30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı’nda başlayacak.
 
Kabine toplantısında gündemin kritik maddeleri bir kez daha ele alınacak. Coronavirüsle mücadele önemli kararların çıktığı toplantıda son durum değerlendirilecek. Geçtiğimiz gün Ankara’nın yoğun gündemini aktaran CNN TÜRK Diplomasi Muhabiri Sena Alkan toplantıya ilişkin detayları aktardı. İşte Alkan’ın verdiği o bilgiler…
 
“İlk olarak bugün AK Parti’de en yetkili karar organı olan MKYK toplanacak. Yaklaşık 4 ayın ardından, öncelikli olarak koronavirüsle mücadele ve normalleşme gibi konular ele alınacak son veriler ve ne gibi adımlar atılabilir ilerleyen dönemlerde bunlar değerlendirilecek. Bunların yanında koronavirüsün sosyoekonomik etkileri de muhakkak masaya gelecek.”
 
“Uzun zamandır video konferans olarak yapılıyordu kabine toplantısı, ama yarından itibaren yüz yüzde olacak toplantının ilkine şahitlik edeceğiz.”
 
Kabinede başta 15 büyükşehirde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması, 65 yaş üstü ve 18 yaş altına getirilen kısıtlamaların kontrollü olarak ay sonuna kadar sonlandırılması kararının alınması bekleniyor. Suriye ve Libya’daki son gelişmelerle ilgili de Erdoğan’a brifing verilecek.
 
twitter takip