Gazeteciler bu sefer Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel için seslerini yükseltti: 'Susmayacağız...'

ABONE OL

'Haberin Var Mı” İnisiyatifi'nin başlattığı kampanya ile gazeteciler tutuklu olan ya da gözaltındaki meslektaşları için seslerini yükseltti.

Tutuklu gazetecilerle ile dayanışma sağlamak ve destek olmak amacıyla kurulan “Haberin Var Mı” İnisiyatifi, son olarak Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve Tele1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel'in askeri casusluk suçlamasıyla gözaltına alınmasına tepki göstermek için bir bildiri yayınladı.
 
Son zamanlarda muhalif gazetecilere karşı artan gözaltı ve tutuklama kararlarına karşı sık sık bildiri yayınlayan ve sosyal medyadan kampanyalar düzenleyen 'Haberin Var Mı' grubu bu sefer de Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel'e destek için bir mesaj yayınladı.
 
Sosyal medya kampanyası başlatan İnisiyatif, yaptığı açıklamada “Geçmişteki kumpas davalarındaki yöntemlerle gazeteciler susturulmaya, hakikat yok edilmeye çalışılıyor. Basın, ifade ve düşünce özgürlüğüne yönelik bu saldırılara karşı sessiz kalmayacağız, susmayacağız” ifadelerini kullandı.
 
“#Susmayacağız” etiketiyle sosyal medyada başlatılan kampanya için yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
 
İktidar sadece kendisini alkışlayan ve hedef aldıklarını karalayan bir medya düzeni oluşturdu. Halka gerçekleri ulaştırmanın gayesindeki gazeteciler yıllardır büyük baskı altında. Bir haber yaptığı için gazetecinin kapısını sabaha karşı polis çalıyor, hakimler tutuklama kararları veriyor. Yandaş medyada iftira dolu karalama kampanyaları sürerken dört duvar arasında hapsedilen gazetecilerin cevap hakkı yok. Bir MİT haberi gerekçe gösterilerek tutuklanan Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Aydın Keser ve Ferhat Çelik 98 gündür Silivri Cezaevi’nde tecrit altında. Son olarak Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel gözaltına alındı. Geçmişteki kumpas davalarındaki yöntemlerle gazeteciler susturulmaya, hakikat yok edilmeye çalışılıyor. Basın, ifade ve düşünce özgürlüğüne yönelik bu saldırılara karşı sessiz kalmayacağız, susmayacağız.
 
Kampanyaya birçok gazeteci de yayınladıkları mesajlarla destek verdi. 
twitter takip