Gazeteci Gökhan Özbek: YSK, seçimden sonra Selahattin Demirtaş'ın adaylığını kabul etmezse, muhalefet 4 milyon oy kaybı yaşar!

ABONE OL

Gazeteci Gökhan Özbek, erken seçim tartışmalarıyla ilgili dikkat çeken bir ihtimali gündeme getirdi.

Dün akşam YouTube kanalı 23 Derece'de Avrasya Anket'in kurucusu Kemal Özkiraz ile son anket sonuçlarını değerlendiren gazeteci Gökhan Özbek, olası bir erken seçimin ardından muhalefet açısından yaşanabilecek bir olumsuzluğa dikkat çekti.

Avrasya Anket'in "Eylül Ayı Siyaset Gündemi Araştıması" başlıklı anketinde halka yöneltilen "Selahattin Demirtaş Cumhurbaşkanı adayı olur ve adaylığı YSK tarafından iptal edilirse Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde onun işaret ettiği başka bir adaya oy verir misiniz?" soruna verilen yanıtları Özkiraz ile birlikte yorumlayan Özbek, seçimden sonra meydana gelebileck bir senaryoya işaret etti. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimin ardından HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın adaylığını iptal etmesi durumunda, toplumsal muhalafetin ciddi bir oy kaybı yaşayacağını belirten Özbek, şu ifadeleri kullandı:

"31 Mart seçimlerinde gördük. HDP'nin 6 KHK'lı adayı vardı. Seçimi kazandılar, mazbatalarını aldıktan sonra seçim iptal oldu. Daha doğrusu ikinci partiye, yani AKP'ye geçti. Diyelim ki seçime girdik, 40 milyon vatandaşımız oy kullandı. Bunun yüzde 10'luk yani 4 milyonluk kısmı da Selahattin Demirtaş'a oy verdi. YSK diyecek ki seçimden sonra 'Selahattin Demirtaş'a verilen oylar geçersiz, çünkü adaylığı geçersiz. 36 milyon seçmen üzerinden baz alıyorum.' Bu durumda toplumsal muhalafetten 4 milyon oy eksilmiş olacak. "

Özkiraz ise Özbek'in bu yorumuna şöyle yanıt verdi:

"YSK, 2002 seçimlerinde 'DEHAP'ın seçime girme yeterliliği yokmuş, biz yanlış karar vermişiz' deyip seçimden 2 ay sonra bütün oylarını iptal etti. Normalde o oylar iptal edildiğinde DYP de barajı geçiyordu. Ama seçim sonucu kesinleşti diye DYP'nin de barajı geçmesine izin vermediler. Böyle bir ihtimal olur mu? Şeytanın aklına gelmez, Gökhan'ın aklına geldi."

twitter takip