Fatma Şahin çark etti: 'Cumhurbaşkanımızın belirlediği politikalara aykırı beyanda bulunmamız söz konusu olamaz'

Fatma+%C5%9Eahin+%C3%A7ark+etti:+%E2%80%99Cumhurba%C5%9Fkan%C4%B1m%C4%B1z%C4%B1n+belirledi%C4%9Fi+politikalara+ayk%C4%B1r%C4%B1+beyanda+bulunmam%C4%B1z+s%C3%B6z+konusu+olamaz%E2%80%99
ABONE OL

Gaziantep'in Ak Partili Belediye Başkanı Fatma Şahin, CHP'li belediyeler için yaptığı açıklamadan geri adım attı!

Gaziantep'in AK Partili Belediye Başkanı Fatma Şahin,  katıldığı bir radyo programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın , CHP'li belediyelere yönelik FETÖ ve PKK benzetmesine ilişkin söylediği "Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Böyle bir ifadeyi doğru bulmuyorum" sözleri hakkında açıklama yaptı.
 
Fatma Şahin, programda söylediği sözlerden çark ederek "Bir Ak Partili olarak Cumhurbaşkanımızın belirlediği politikalara aykırı beyanda bulunmamız söz konusu olamaz" dedi.
 
Fatma Şahin dün  gazeteci Yavuz Oğhan'ın Youtube kanalındaki Söylemesi Bizden programına katılmış ve Yavuz Oğhan ve Akif Beki'nin sorularını yanıtlamıştı.
 
Fatma Şahin, Yavuz Oğhan'ın açıklamayı yapanın Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirtmeden dinleyicilerden gelen soru üzerine sorduğu "FETÖ - PKK benzetmesi hakkında Fatma Hanım ne düşünür?" sorusuna da "Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Halkın oyuyla seçilmiş, belediye başkanlarımız... Yol ve yöntemleri farklı olsa bile oturulur konuşulur. Ama bu tür benzetmeyi doğru bulmuyorum. Söylendiğinde de böyle bir benzetme üzerinden gidilmedi. Genelleştirme üzerinden gidildi. Çok ayrıntılı bilmiyorum ama" cevabını verdi.
 
Fatma Şahin'in sözleri bu sözleri takdirle karşılanırken ilerleyen dakikalarda Twitter'dan bir açıklama yaptı.
 
Fatma Şahin, soru sorulurken Cumhurbaşkanı'nın adının anılmadığını belirterek, "Bir radyo ve YouTube kanalında Sayın Cumhurbaşkanımızın adı anılmadan sorulan soruya verdiğim cevap, sanki Cumhurbaşkanımızın görüşlerine karşı ifadeler gibi yansıtıldı. Konuşmamın tamamı dinlendiğinde asla böyle bir niyetin olmadığı açıkça görülecektir. Cumhurbaşkanımızın, salgınla ilgili tedbirlerin belirli bir planlamayla yürütülmesi gerektiğini belirten ifadeleri bizim çalışmalarımızın da odağını oluşturmaktadır. Bir Ak Partili olarak Cumhurbaşkanımızın belirlediği politikalara aykırı beyanda bulunmamız söz konusu olamaz" açıklamasını yaptı. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde ekmek dağıtan ve koronavirüs ile mücadelede yardıma ihtiyacı olan aileler için yardım kapmayası başlatan CHP'li belediyeler için "Erdoğan "Asli işlerini yürütemeyen CHP'li belediyelerin giriştikleri bu tür faaliyetlerin amacı şov yapmaktır. Bunlar FETÖ ve PKK tarafındaki örgütler tarafından da denenmişti. Sorun ekmek dağıtmak değil, bunu şehirdeki diğer faaliyetlerle uyumsuz, plansız yapmaktır. Sorun herhangi bir konuda farklı düşünmek değil, yalan söylemektir" demişti."
 
twitter takip