Fahrettin Altun ile Habertürk TV arasında karşılıklı kınama

Fahrettin+Altun+ile+Habert%C3%BCrk+TV+aras%C4%B1nda+kar%C5%9F%C4%B1l%C4%B1kl%C4%B1+k%C4%B1nama+
ABONE OL

Habertürk televizyonu sunucusu Mehmet Akif Ersoy, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un medya kuruluşuna yönelik paylaşımına 'Fahrettin Altun'un paylaşımını kınıyorum' diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Halkımızın doğru haber alma hakkını, genel olarak medyamızın itibarını garanti altına almak için çalışacağız. Habertürk'ü kınıyoruz" dedi.

Altun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Habertürk'eşu ifadeleri kullandı: "Yalan haber, karalama ve dezenformasyon ile mücadelemiz sürüyor. Habertürk, karalama, dezenformasyon ve yalan haberden bir türlü vazgeçmiyor. Halkımızın doğru haber alma hakkını, genel olarak medyamızın itibarını garanti altına almak için çalışacağız. Habertürk'ü kınıyoruz!"

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yayınlanan bayramlaşma videosundaki uykulu haliyle ilgili yazı kaleme almıştı.

Altun'un "Halkımızın doğru haber alma hakkını, genel olarak medyamızın itibarını garanti altına almak için çalışacağız. Habertürk'ü kınıyor" açıklamalarına Habertürk televizyonu sunucusu Mehmet Akif Ersoy'dan yanıt geldi. Ersoy şunları söyledi: "İletişim Başkanı'nın gazetecileri düzeltmek yerine bir kurumu doğrudan hedef alan açıklama yapması hakikaten şaşırtıcı. Cumhurbaşkanlığı'nın prestiji Türkiye'nin prestijidir. Bu prestiji korumak herkesin vazifesidir. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı'nı o yorgunlukla medya karşısına, canlı yayına çıkartmak bir kazadır, bir hatadır bence. Onu da geçiyorum. Bu, Türkiye'nin uluslararası alandaki prestiji açısından da bir sorundur. Bunu şapkamızı önümüze alıp düşünmemiz gerekirken çıkıp da bir yazarının yazdığı yazı üzerine Habertürk'ü bu şekilde itham etmenin haksızlık olduğunu düşünüyorum. Ben AK Parti'nin de böyle bir yaklaşımı olacağını düşünmüyorum. Herhalde AK Partili vekiller, bakanlar, meseleyi takip edenler fotoğrafa baktıklarında, o fotoğrafın ne ifade ettiğini objektif şekilde göreceklerdir diye düşünüyorum. Dolayısıyla Sayın Fahrettin Altun'un bu paylaşımını ben de kınıyorum." 

twitter takip