Esra Albayrak ve bebeği için atılan mesajlara siyasilerden ortak tepki: 'Siyasete özne yapılamaz...'

Esra+Albayrak+ve+bebe%C4%9Fi+i%C3%A7in+at%C4%B1lan+mesajlara+siyasilerden+ortak+tepki:+%E2%80%99Siyasete+%C3%B6zne+yap%C4%B1lamaz...%E2%80%99
ABONE OL

Hazive ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın 4. kez baba olduğunu açıklamasının ardından yapılan çirkin yorumlar dünden bu yana sosyal medyanın gündemindeydi. Yeni doğum yapmış bir kadın ve yeni doğmuş bir bebek için yapılan yorumlar büyük tepki çekerken bu durumun siyasetten farklı konu olduğunu dile getiren bir çok siyasi isim her kesimden kadınlara karşı kullanılan nefret diline sessiz kalmadı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, baba olduğu haberini sosyal medyadan duyurdu. Geçtiğimiz günlerde Başak Demirtaş ve Canan Kaftancıoğlu'na yapıldığı gibi bu kez Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın paylaşımına eşi Esra Albayrak'ı hedef alan çirkin yorumlar yapıldı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, bu kişilerin hukuk önünde hesap vereceğini açıkladı. 
 
Çirkin saldırıya Mansur Yavaş, Muharrem İnce, Meral Akşener, Fahrettin Altun, Betül Sayan Kaya, Aykut Erdoğdu, Başak Demirtaş, Canan Kaftancıoğlu gibi isimlerden de tepki geldi.
 
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak önceki akşam 4’üncü kez baba oldu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Erdoğan Albayrak’la evli olan Berat Albayrak, “Rabbimize şükürler olsun, bu gece 4. evladımız Hamza Salih ailemize, dünyamıza sefalar getirdi. Sevgili eşim Esra’ya bize bu mutluluğu yeniden yaşattığı için sevgi ve minnetlerimi sunuyorum. Dualarınızı bekleriz” diyerek 4. bebeklerinin doğumunu duyurmuştu.
 
Bakan Albayrak’ın bu paylaşımına ve bu paylaşımı haberleştiren internet sitelerinin hesaplarına ise bazı çirkin yorumlar geldi. 
Büyük tepki çeken bu yorumlar sosyal medyada hakaretlerde bulunan kişilerin hakkında tutuklanması için kampanya başlatıldı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de bu kişilerin hukuk önünde hesap vereceğini duyurdu.
 
Bakan Gül, “Körpecik yavruya, annesine, babasına çirkin iftiralarla saldırma düşkünlüğüne sapmış, ruhunu nefrete boğdurmuş; ağzı bozuk, fikri çürük, aynı havayı solumaktan hicap duyduğumuz güruhu kınamak bile zûl geliyor. İnsanlıktan nasipsiz bu şahıslar hesabını hukuka verecektir” ifadelerini kullandı.
 
MUHARREM İNCE VE MANSUR YAVAŞ, ALBAYRAK’A DESTEK ÇIKTI!
 
Bakan Albayrak’a yönelik çirkin ifadelere her kesimden tepki geldi. Eski CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, “Sosyal medyada Esra Albayrak'a yönelik yapılan paylaşım ahlaksızlıktır. Bu tür paylaşımlar ister Başak Demirtaş'a yapılsın, ister Esra Albayrak'a yapılsın, kime yapılırsa yapılsın karşı çıkmalıyız, kınamalıyız, yapanı da cezalandırmalıyız” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ise, “Kadınlara yönelik her türlü saldırının karşısında olacağımızı daha önce de belirtmiştik. Sayın Esra Erdoğan Albayrak'a yönelik ahlak dışı söylemleri ve çirkin ithamları kınıyorum. Allah evlatlarını güle güle büyütmeyi nasip etsin” dedi.
 
Benzer mesajlar daha önce kendisi hakkında da atılan isimlerden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da, "Günün ve gündemin yoğunluğundan şuan haberdar oldum. Esra Albayrak’ın kendisine ve yeni doğmuş evladına sağlık ve mutluluk dilerken kendisine yapılan aşağılık saldırı karşısında dayanışma duygularımı iletiyorum. Kadına karşı yapılan saldırılarda tüm kadınları yan yana bulacaksınız" mesajını yayınladı.
 
ALTUN: ORGANİZE SALDIRI VE HAKARET FURYASI!
 
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yaşanan olaya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:
 
Sayın Bakanımız Berat Albayrak'ı ve eşi Esra Albayrak Hanımefendi'yi dün gece dünyaya gelen yeni yavruları vesilesiyle tebrik ediyorum. Hamza Salih'in ailesi, vatanı ve milleti için hayırlı bir evlat olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum.
 
Bu güzel haber karşısında bile, insanlıktan nasibini almamış bir güruh, anneliğin kutsiyetini ve çocukluğun masumiyetini hiçe sayarak organize bir saldırı ve hakaret furyası başlattı. Bu tavrı esefle kınıyor, şiddetle lanetliyorum.
 
Vicdan ve ahlaktan yoksun bu arsızlığın manevi, kültürel ve toplumsal değerlerimiz içerisinde asla yeri yoktur. Bu örgütlü ahlaksızlığa karşı tepkisiz kalanların riyakarlığını da görmezden gelemeyiz.
 
İkiyüzlülüğü ve ahlaksızlığı zihniyetlerinin bir parçası haline getirenlere karşı biz hakikatin ve ahlakın tarafı olmayı sürdüreceğiz. Kimse hakarete uğramasın, kimsenin izzeti hedef alınmasın diye daha çok mücadele edeceğiz.
 
AKŞENER: "SİYASETE EŞLERİN, TORUNLARIN ÖZNE YAPILMASI AYIPTIR"
 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener siyasete eşlerin, çocukların, torunların özne yapılmasının ayıp ve ahlaksızlık olduğunu belirterek, “Böyle siyaset olmaz, böyle insanlık olmaz. Esra Hanım’ı yeniden anne olmasından ötürü tebrik ediyorum. Allah kendisine, vatanına milletine hayırlı bir evlat yetiştirmeyi nasip etsin” ifadelerine yer verdi.
 
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Bugün ülke olarak yine birileri adına utandık! Esra Albayrak Hanımefendi’ye yapılan ahlaksızlık kabul edilemez; kime kimden gelirse gelsin, her türlü ahlaksızlığın karşısındayız” diyerek Esra ve Berat Albayrak çiftinin yeni doğan evlatlarına sağlıklı ve hayırlı ömürler diledi.
 
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Esra Albayrak’a yeni doğmuş evladı üzerinden çirkin ifadelerde bulunanlar, hastalıklı bir zihniyetin ürünüdür.” dedi. Daha önce de Başak Demirtaş’a yapılan hakaretleri hatırlatan Babacan, “Kadınlar, canınız istediği zaman hakaret edebileceğiniz, onurlarıyla oynayabileceğiniz varlıklar değildir” ifadelerini kullandı.
 
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Sayın Esra Albayrak'a ve yeni doğan bebeğine yönelik sosyal medyada paylaşılan çirkin ifadeleri şiddetle kınıyorum. Her zaman söylediğimiz gibi kadın onuru ve aile kutsalımızdır, dokunulamaz. Esra Hanım’ı tebrik eder, bebeğe hayırlı ömür dilerim” paylaşımında bulundu.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ise tepkisini, “Siyasi mücadele başka, aile başka. Aileye bir anneye uzatılan dili lanetliyorum” sözleriyle dile getirdi ve Hamza Salih’e sağlıklı bir ömür diledi.
 
CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Esra – Berat Albayrak çiftini yeni doğan bebekleri dolayısıyla tebrik ederek, “Bir bebeğin dünyaya gelişi gibi duru bir olayın çirkinleştirilmeye çalışılmasını çürümüşlük olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.
 
Geçtiğimiz günlerde benzer çirkin ifadeler kendisi hakkında da kullanılan Başak Demirtaş da, "Esra Albayrak'a yönelik çirkin ifadeler sarf edilmesini kınıyorum. Kadınlara yönelik bu saldırganlığa karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. Esra Hanım'ın yeni çocuğunun doğumunu da tebrik ediyorum. Allah analı babalı büyütsün. Demokrasinin ve barışın olduğu bir ülkede yaşasın" mesajını yayınladı.
 
GÖZALTINA ALINDIKLARINI SÜLEYMAN SOYLU AÇIKLADI!
 
Öte yendan; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın eşi Esra Albayrak'ı hedef alan çirkin paylaşımlar sonrası açıklama yaptı.
 
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bu kişilerin hukuk önünde hesap vereceğini söylemesinden sonra bir açıklama da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi.
 
Bakan Soylu, “Aile, anne, eş, çocuk duygusundan yoksun şeytanlaşmışlar sabaha kadar savcı ve polislerimiz marifetiyle gözaltına alındı… Sosyal medya hesaplarının bir bölümünün yurt dışından ve Fetöcü olması yine tespitimiz. Söz; çocuklara böyle kirli bir dünya bırakmayacağız” dedi.
twitter takip