Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner: Erdoğan’a düşmanlık eden Kürt’ün Kürtlüğü şüpheli

Eski+AKP+Milletvekili+Mehmet+Metiner:+Erdo%C4%9Fan%E2%80%99a+d%C3%BC%C5%9Fmanl%C4%B1k+eden+K%C3%BCrt%E2%80%99%C3%BCn+K%C3%BCrtl%C3%BC%C4%9F%C3%BC+%C5%9F%C3%BCpheli
ABONE OL

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, “Kürt sorununu Karadenizli bir yiğit çözdü' diyerek 'Erdoğan'a düşmanlık eden Kürt'ün Kürtlüğü şüphelidir. Böyle bir Kürt hassasiyeti olmaz” ifadelerini kullandı.

Genel başkanlığını eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner'in üstlendiği Demokrasi ve Birlik Derneği (DEMBİR-DEM), ‘Türkiye Yüzyılı’nda Kürtler’ isimli bir panel düzenledi. Panelde konuşan eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, " “Kürt sorununu Karadenizli bir yiğit çözdü. O yiğidin adı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Eğer bu ülkede bir Kürt, Kürt inkarını, asimilasyonunu sonlandıran, 90'lı yıllarda beyaz Toroslar ile özdeşleşmiş, zulüm düzenini paramparça eden Recep Tayyip Erdoğan'a karşı düşmanlık yapıyorsa ey Kürt kardeşim bilesin ki, Erdoğan'a düşmanlık eden Kürt'ün Kürtlüğü şüphelidir. Böyle bir Kürt hassasiyeti olmaz” dedi.

Kürtçenin kamusal alanda görünür kılındığını iddia eden Metiner, Kürtçe'yi tıpkı Arapça gibi devletin tanıdığını, bunun en önemli göstergesinin ise TRT Kürdi olduğunu savundu.

Konuşmasında anadil konusuna da değinen Metiner, “Kürt kardeşlerimizin de Türkçe'yi tıpkı Kürtçe gibi kendi anadilleri olarak gördüğüne inanıyoruz” dedi ve şöyle devam etti: "Nedir bu resmi dil? Batı'ya ait ne kadar tanımlama varsa üzerimize boca etmişler. Tabelada Arapça yazılsa ne olur? Kürtçe yazılsa ne olur? Biz Türkçe'ye sadece resmi dilimiz olarak bakmıyoruz. Kürt kardeşlerimizin de Türkçe'yi tıpkı Kürtçe gibi kendi anadilleri olarak gördüğüne inanıyoruz. O yüzden yaşasın Türk ve Kürt kardeşliği diyoruz." ifadelerini kullandı. 

twitter takip