Erişime engellenen Odatv yeniden açılacak mı? Bundan sonra ne olacak?

Eri%C5%9Fime+engellenen+Odatv+yeniden+a%C3%A7%C4%B1lacak+m%C4%B1?+Bundan+sonra+ne+olacak?
ABONE OL

Avukatı Hüseyin Ersöz, Odatv'nin erişime açılması için AİHM'ye (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi) gidebileceklerini ifade etti.

 
Libya'da şehit olan MİT görevlisinin cenazesine ilişkin fotoğrafları yayınlayan Odatv'ye açılan soruşturma kapsamında sorumlu haber müdürü Barış Terkoğlu, haberi yapan gazeteci Hülya Kılınç ve genel yayın yönetmeni Barış Pehlivan tutuklanmış sitede erişime engellenmişti.
 
Odatv, Odatv.com erişime engellendikten sonra yayınlarına odatv.com, odatv.com.tr ve odatv.net sitelerinden devam etmişti.
 
Ancak, diğer siteleride erişim engeli geldi.
 
Odatv'nin avukatları erişim engeline itiraz etti ancak bu konuda henüz bir gelişme yaşanmadı. Avulat Hüseyin Ersöz de sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile "Görünen odur ki bu süreç Anayasa Mahkemesi ve AİHM’e kadar uzayacaktır" açıklamasını yaparak bundan sonra yaşanacak süreç hakkında bilgi verdi.
 
BTK’nın erişim engellerini sadece yayınlanan tek bir habere bağlamak yapılan karartmanın ciddiyetini algılayamamak anlamına geldiğini söyleyen Ersöz, " 10 milyon kişinin okuduğu bu ulusal haber sitelerine yapılan erişim engelleri Türkiye’de Basın Özgürlüğü’nün kısa özetidir" dedi.
 

 
twitter takip