Erdoğan’ın adaylık açıklamasına muhalefet partilerinden yanıt

Erdo%C4%9Fan%E2%80%99%C4%B1n+adayl%C4%B1k+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1na+muhalefet+partilerinden+yan%C4%B1t
ABONE OL

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı adaylığı açıklamasına muhalefet partilerinden cevap geldi, kanuna göre 3'üncü kez aday olamayacağına vurgu yapıldı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "2023’te milletten kendi adımıza son kez istediğimiz destekten alacağımız güçle, Türkiye Yüzyılı inşasını başlatıp bu kutlu bayrağı gençlere teslim edeceğiz” açıklamalarına muhalefet partilerinden yanıt geldi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Erdoğan'ın Anayasaya göre aday olamayacağını belirterek, “Tayyip Erdoğan 2023'de son kez seçime gireceğini açıklamış; Anayasanın 101. maddesi ve Cumhurbaşkanı Seçim Kanunu sana 2023'te bile imkansız diyor beyefendi!” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Erdoğan'ın adaylık açıklamasıyla ilgili, “Olamazsın. En son 2018'de 2. kez aday oldun. Artık bitti” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez de sosyal medya hesabından, “Erdoğan'dan seçim mesajı: ‘Son kez, destek istiyoruz…’ Milletten seçim mesajı: ‘İlk kez, destek yok, gidiyorsunuz…'” sözlerine yer verdi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş da şu paylaşımı yaptı:

"Son kez adayım diyorsa kesin son kez aday değildir. Ayrıca anayasal olarak 2 kez cumhurbaşkanı olma hakkını 2018’de aday olarak kullanmış bulunmaktadır.

Çok soruluyor; 'erken seçim olursa aday olabilir mi?' Hayır Anayasa 'yenilenen seçim' ifadesini kullanır, yenilenen seçime örnek Ekrem İmamoğlu’nun girdiği istanbul seçimidir. 2023 seçimlerinin erken yapılması yenilenmiş seçim değildir. Dolayısıyla hiçbir koşulda aday olamaz!"

twitter takip