Erdoğan'dan, Yunanistan açıklaması: Bundan sonra başlarının çaresine baksınlar

Erdo%C4%9Fan%E2%80%99dan,+Yunanistan+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1:+Bundan+sonra+ba%C5%9Flar%C4%B1n%C4%B1n+%C3%A7aresine+baks%C4%B1nlar
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorusunu yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Burhan Felek Spor Kompleksi'nde öğrencilerin karne heyecanına ortak olmasının ardından cuma namazına geçti. Erdoğan, cuma namazı çıkışında artık geleneksel hale gelen açıklamasını da gerçekleştirerek, Yunanistan'la yaşanan sorunlara ilişkin tarihi ifadeler kullandı.

"BUNDAN SONRA BAŞLARININ ÇARESİNE BAKSINLAR"

Cumhurbaşkanı, Yunanistan'la Yüksek Düzeyli Strateji Toplantısı yapılmayacağını belirterek, "Bundan herhalde daha net, daha açık bir rest olmaz. Böylece Yunanistan artık bundan sonra başının çaresine baksın" dedi.

"YUNANİSTAN'LA İLGİLİ TEPKİLERİMİ ORTAYA KOYDUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satırlar şu şekilde: "Yunanistan'la ilgili olarak özellikle sürece yönelik tepkilerimi ortaya koydum. Dürüst siyasetçi karşımda olmadığı sürece bunlarla bir daha görüşmeyeceğimi ve Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantılarımızı bitirdiğimizi ve Yunanistan'la Yüksek Düzeyli Strateji Toplantısı yapmayacağız dedik. Bu yıl yapılacak toplantıyı da yapmıyoruz.

"BIDEN'IN DAVETİ ÜZERİNE GÖRÜŞECEĞİZ"

Videokonferans aracılığıyla Sayın Biden'ın da daveti üzerine liderler olarak bunu yapacağız. Yaklaşık 3'er dakikalık birer tebliğimiz olacak. Bu tebliğlerimizi sunmak suretiyle iklim ve çevre konusunda ne düşündüğümüzü, neler yapmayı planladığımızı bu görüşmede videokonferans aracılığıyla anlatacağız.

 

twitter takip