Erdoğan 'ekonomide bereket' olduğunu iddia etti: Caddeler otomobillerden geçilmiyor, oteller full dolu

Erdo%C4%9Fan+%E2%80%99ekonomide+bereket%E2%80%99+oldu%C4%9Funu+iddia+etti:+Caddeler+otomobillerden+ge%C3%A7ilmiyor,+oteller+full+dolu
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri’de katıldığı etkinliklerde konuştu.

Erdoğan, daha sonra ise Kayseri'de toplu açılış töreni ve hızlı tren hattı temel atma töreninde konuştu. Millet İttifakı’na seslenen Erdoğan, “Eğer kendilerine güvenselerdi, şurada seçime kalmış neredeyse 10 ay, en azından cumhurbaşkanı adaylarını ilan ederlerdi" dedi.

Erdoğan'ın Femaş Metal Sanayii İşçileriyle Buluşma programındaki konuşmasından satır başları şöyle:

"Dünyamız son yarım asrın en büyük ekonomik sarsıntılarından birini yaşıyor. Koronavirüs salgınıyla başlayan kriz Rusya ve Ukrayna arasında patlak veren çatışmalarla daha da derinleşti. Petrol ve doğal gaz fiyatlarındaki aşırı artışın tetiklediği küresel enflasyon insanlığın öncelikli meseleleri biri haline geldi. Bugün ABD'den Almanya'ya gelişmiş ülkelerin tamamı enflasyonun yanı sıra sağlık, enerji, gıda ve istihdam gibi sorunlarla boğuşuyor. Bu ülkelerin hemen hepsinde enflasyon oranları son 40-50 yılın en yüksek seviyelerine ulaştı. Düyanın geri kalanını sömürerek kendilerine bir refah ve güvenlik düzeni kuranlar ilk defa hayatın ve ekonominin gerçekleri ile yüzleşmeye başladı.

Salgın günlerinde vatandaşlarını adeta ölüme terk edenler bugün giderek ağırlaşan hayat pahalılığı ve işsizlik karşısında da aynı çaresizliği aynı kayıtsızlığı sergiliyor. Bize senelerdir örnek gösterilen devletlerin küresel tehditler karşısında nasıl bocaladıklarını rüzgarın önündeki yaprak misali sağa sola savrulduklarını görüyoruz.

‘MİLLETİMİZE DERMAN OLACAK TEDBİRLER GELİŞTİRİYORUZ’

Küresel ekonomide yaşanan bu fırtınadan maalesef biz de ister istemez etkileniyoruz. Döviz kurunda ve enflasyonda görülen tırmanma bu etkilerin başında geliyor. Bu menfi gelişmelerin insanımızın günlük hayatında yol açtığı olumsuzlukları gayet iyi biliyoruz. Bir kısmı küresel dalgalanmalardan, bir kısmı bölgesel gerilimlerden, bir kısmı da içimizdeki tamahkarlardan kaynaklanan bu tablonun düzeltilmesi için samimiyetle çalışıyoruz, çabalıyoruz.

‘EKONOMİDE KONTAK KAPATTIRMADIK’

Milletimizin sıkıntılarının istismarını yapmaktan başka bir iş bilmeyenler 5 yıldızlı lüks otellerin kral dairelerinde halkçılık oynarken biz milletimizin derdine derman olacak tedbirler geliştiriyoruz. Salgın döneminde önceliğimizi insanımızın sağlığı ile birlikte işini de kurmasına verdik. Muhalefetin tüm baskılarına rağmen ekonomide ülkemize kontak kapattırmadık. Her kesimden insanımıza geniş bir yelpazede verdiğimiz destek ve teşviklerle ekonominin çarklarının kesintisiz dönmesini sağladık. İşçisinden işverene kadar her kesimden insanımızın yanında olarak hiç kimseyi muhannete muhtaç etmedik.

Bugün de ekonomi politikalarımızı ve sosyal desteklerimizi bu hassasiyetler çerçevesinde yürütüyoruz. Önceliğimiz her insanımızın iş ve aş sahibi olması manasına gelen istihdamın sürmesi ve artmasıdır. Bunun için yatırımı üretimi ve ihracatı teşvik ediyoruz. Hamdolsun daha yılın ilk yarısında ihracatta 126 milyar doları geçtik. Yıl sonunda inşallah 300 milyar dolara yakın bir değere ulaşacağız. Turizmde de beklentileri aşan bir hareketlilik yaşıyoruz. Şu anda İstanbul’umuzun otelleri full dolu. Antalya keza öyle. Bu bir şeyi gösteriyor. Türkiye bir cazibe merkezi haline geldi. İhracatla beraber istihdamda da önemli bir ivme yakaladık. Öyle ki istihdamda tarihimizin en büyük rakamı olan 31 milyon sayısına yaklaştık.

‘VATANDAŞIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ’

Son 20 yıldır olduğu gibi Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023 senesinde de vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bunun için insanlarımızdan sabır bekliyorum. Denizi geçen Türkiye'yi derede boğma hesabı yapanların heveslerini bir kez daha kursaklarında bırakmak için sizlerden destek istiyorum.

‘CADDELER OTOMOBİLDEN GEÇİLMİYOR’

Allah aşkına şu Kurban Bayramı'nda caddelerin halini görmediniz mi? Otomobillerden geçilmiyordu. Nakliye tırlarından geçilmiyordu. Bu bir şeyi gösteriyor Türkiye'nin ekonomideki hareketliliğini, bereketini gösteriyor. Türkiye'yi sadece kendi sığ dünyalarından ibaret sananlar sabah akşam yalan üretirken sanayicisiyle, emekçisiyle, çiftçisiyle, tüccarıyla ülkemiz büyümeye güçlenmeye devam ediyor.

‘HOKKABAZLIKLA SİYASET YAPMAYI BIRAKIN’

Buradan üretimin ve ticaretin merkezi Kayseri'den siyaset adı altında bozgunculuk yapan içimizdeki gafillere sesleniyorum. Yalanla, dolanla, hokkabazlıkla siyaset yapmayı bırakın. Tüm mesainizi masabaşı oyunlarına harcamak, fildişi kulelerden ahkam kesmek yerine Ankara'nın dışına çıkın.

twitter takip