Erdoğan: Binaların yıkıldığı, insanlarımızın altında kaldığı dönemi sona erdirmek için çalışacağız

Erdo%C4%9Fan:+Binalar%C4%B1n+y%C4%B1k%C4%B1ld%C4%B1%C4%9F%C4%B1,+insanlar%C4%B1m%C4%B1z%C4%B1n+alt%C4%B1nda+kald%C4%B1%C4%9F%C4%B1+d%C3%B6nemi+sona+erdirmek+i%C3%A7in+%C3%A7al%C4%B1%C5%9Faca%C4%9F%C4%B1z
ABONE OL

Elbistan AFAD merkezinde açıklamalarda bulunan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'kentsel dönüşüm' vurgusu yaptı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin iktidarda olduğu 20. yılda yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından, "Binaların yıkıldığı, insanlarımızın altında kaldığı dönemi sona erdirmek için çalışacağız" dedi.

Erdoğan, 6 Şubat'ta meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki ikinci depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Afet Koordinasyon Merkezini ziyaret etti, açıklamalarda bulundu.

Burada yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ta ilk etapta 83 bin konut ve 18 bin evinin yapımına başlanacağını kataran Erdoğan, "Sizlerden bunun için 1 yıl süre istiyorum" söylemini tekrarladı.

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanacağını söyleyen Erdoğan, "Artık her kim zehirli diliyle bu işleri engellemeye kalkarsa doğrudan milletimizi ve ülkemizi sırtından hançerlemiş olacaktır" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İlk depremde ağır hasar alan binalar ikinci depremde enkaza döndü. Ağır hasarlı binalara girilmemeli, uzak durulmalıdır. Tüm illerde bu konuda hassas davranılmalıdır. İlk günlerde, deprem alanının genişliği ve çetin kış şartları çalışmaları olumsuz etkilemiş olsa da kısa sürede zorlukları aşmayı başardık. Sivil toplum kuruluşlarımızdan belediyelerimize ve gönüllülere kadar arama kurtarma ve yardım çalışmalarına destek veren herkese teşekkür ediyorum.

Depremden etkilenenlerin sıkıntılarını hafifletmek için canla başla çalışıyoruz. Sadece Maraş'ta dağıttığımız çadır sayısı 77 bine ulaştı. 24 bin konteyner planlaması yaptık. 41 seyyar mutfağımızla hizmetteyiz. Elektrik ve doğal gaz konusundaki sıkıntıları giderdik. İçme suyu arzından da yüzde 98 oranına ulaştık. Yollardaki tahribatı giderdik.

"YARALARI SARACAK KUDRETE SAHİBİZ"

Enkaz çalışmalarının bitmesiyle ilçenin yeniden imar ve ihyasına başlıyoruz. Çalışmalar sürerken şehirlerin yeniden inşası için gerekli çalışmalara da başladık. 309 bin konutun inşasına başlıyoruz. İlk etapta Maraş'ta 83 bin konut ve 18 bin köy evi ile 'Bismillah' diyoruz. Sizlerden bunun için 1 yıl süre istiyorum. Önceki afetlerde nasıl kimseyi mağdur etmediysek deprem bölgesinde de aynısını yapacağız. Yeter ki biz birliğimize sahip çıkalım. Ölenleri geri getiremeyiz ama yaraları saracak azme, tecrübeye ve kudrete sahibiz.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRACAĞIZ"

Yeni yerleşim yerlerini ovalardan dağlara doğru kaydırıyoruz. Yeni hayat alanları inşa ediyoruz, edeceğiz. Şimdilik çadır ve konteyner kentler, geçici barınma hizmeti sağladığımız vatandaşlarımızı eskisinden güzel evlere kavuşturacağız. Bunun gayreti içerisindeyiz. Kentsel dönüşüm çalışmalarını da hızlandırarak binaların yıkıldığı dönemi sona erdirmek için tüm gücümüzle çalışacağız.

Artık her kim zehirli diliyle bu işleri engellemeye kalkarsa doğrudan milletimizi ve ülkemizi sırtından hançerlemiş olacaktır. Bu ülkenin yeni acılara tahammülü yoktur. İdeolojik ya da keyfi sebeplerle kimsenin milletimize yeni bedel ödetmesine izin vermeyeceğiz. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi daha büyük kazalardan ve belalardan korusun."

twitter takip