Emine Erdoğan'la ilgili haberler, ‘itibar zedeleyici’ olduğu iddiasıyla yayından kaldırıldı!

Emine+Erdo%C4%9Fan%E2%80%99la+ilgili+haberler,+‘itibar+zedeleyici%E2%80%99+oldu%C4%9Fu+iddias%C4%B1yla+yay%C4%B1ndan+kald%C4%B1r%C4%B1ld%C4%B1%21;
ABONE OL

Çevre Kanunu’nda yapılması planlanan değişikliğin, koylara kurulacak mapa ve şamandıra ihalesi yetkisinin Emine Erdoğan'ın himayesinde kurulan Çevre Ajansı Başkanlığı'na verilmesinin önünü açacak olmasına ilişkin haberlere, ‘itibar zedeleyici’ oldukları gerekçesiyle yayından kaldırma kararı çıktı.

Mayıs ayının son haftasında Meclis’e sunulan “Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ndeki bir detaya ilişkin haberlerin, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın talebi üzerine yayından çıkarılmasına karar verildi.

İstanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği’nin 3 Haziran tarihli kararına göre, kanunda yapılacak değişikliğin, “mapa ve şamandıra ihalesi ile turizm alanlarını işletebilme yetkisinin Emine Erdoğan’ın himayesindeki Çevre Ajansı’na verilebilmesinin önünü açacak olmasına” dikkat çeken haberlerin, içerikten kaldırılmasına hükmedildi.

Mahkeme kararın gerekçesini ‘özel hayatın gizliliği’ ve ‘kişilik hakları’na dayandırarak, Emine Erdoğan hakkındaki haberlerin haber alma, verme ve eleştiri hürriyeti kapsamında kalmadığını öne sürdü. Kararda, haberlerin Emine Erdoğan’ın ‘itibarını ve toplum nezdindeki saygınlığını zedelediği’ savunuldu.

twitter takip