Ekrem İmamoğlu'nu yazacaktı ama Yeni Şafak yazısını yayınlamadı!

Ekrem+%C4%B0mamo%C4%9Flu%E2%80%99nu+yazacakt%C4%B1+ama+Yeni+%C5%9Eafak+yaz%C4%B1s%C4%B1n%C4%B1+yay%C4%B1nlamad%C4%B1%21;
ABONE OL
Yeni Şafak, eski Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü de olan Kemal Öztürk'ün bugünkü yazısı yayımlanmadı. Öztürk yazısında, YSK'nın İstanbul seçimlerini yenileme kararı almasının ardından mazbatası iptal edilen Ekrem İmamoğlu'nun "başkanlığı elinden alınmış mağdur bir siyasetçi olarak, daha da önemli bir siyasi figür haline gelmesini" irdeleyeceğini Twitter adresinden duyurmuştu. async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

Türkiye, 31 Mart 2019'da gerçekleştirilen yerel seçimleri tartışmaya devam ediyor. Seçim akşamı AA'nın veri akışını kestiği andan itibaren başlayan süreç İstanbul seçimlerinin iptaline kadar gitti.

AA'nın seçim açıklama sistemini kurduğu dönem, kurumun genel müdürü olan Kemal Öztürk, muhafazakâr camiada eleştirilerini de sürdürdüğü Yeni Şafak'taki bugünkü yazısı iletmesine rağmen yayımlanmadı.

Öztürk, pazartesi akşamı İstanbul seçimlerini iptal eden YSK kararının uzun yıllar tartışılacağını ve tüm siyaseti etkileyecek bir hava oluşmaya başladığını söylemişti. "Ekrem İmamoğlu, başkanlığı elinden alınmış mağdur bir siyasetçi olarak, daha da önemli bir siyasi figür haline geldi" diyen Öztürk bugünkü yazısında YSK kararıyla ortaya çıkan durumu değerlendirecekti.

T24'ten Fatih Karagülle'nin haberine göre; bu gelişmelerin ardından Kemal Öztürk'ün gazetedeki yazılarına ara verdiği öğrenildi.
twitter takip