Ece Üner'den eleştirilere cevap: 'Anlamak niyet hatta ahlak sorunudur'

Ece+%C3%BCner%E2%80%99den+ele%C5%9Ftirilere+cevap:+%E2%80%99Anlamak+niyet+hatta+ahlak+sorunudur%E2%80%99
ABONE OL

Ece Üner korona fırsatçılığı ve namaz üzerine yaptığı açıklamayı eleştiren meslektaşlarına cevap verdi.

 
 
Show TV Ana Haber Bülten sunucusu Ece Üner, Türkiye'de görülen koroavirüs vakasından sonra gıda maddeleri ve hijyen ürünlerine yapılan fahiş zamlara gösterdiği tepkiyi yanlış yorumlayan vatandaş ve meslektaşları için bir açıklama yaptı.
 
Toplumsal konularda yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme oturan ve hakkında sosyal medyada 'kamu spotu gibi spiker', "Halkın TV'deki sesi" yorumları yapılan Show TV Ana Haber Bülteni sunucusu Ece Üner, koronavirüs vakasından sonra artan fiyatları eleştirdiği açıklamasında, "Namuslu esnafa hiçbir lafımız sözümüz yok. Ama Virüs mü, fırsatçılar mı daha hızlı yayılıyor, bilemedik. Koronavirüs geliyor maske fiyatı 5 katına çıkıyor. Dezenfektan fiyatları katlanıyor. Makarna 3 katına çıkıyor. Deprem oluyor ev sahipleri kirayı 3 kat artırıyor. Sorsan hepimiz Müslümanız. Ama gel gör ki, namaz 5 vakit, ahlak 24 saat farz. İhbar edin, Bu bizim vatandaşlık sorumluluğumuz" ifadelerini kullanmıştı.
 
Ece Üner'in açıklamasında; fırsatçıları namaz kılan vatandaşlar olarak gördüğünü düşünen bazı vatandaş ve meslektaşları ise bu duruma tepki gösterdi.
 
Yeni Şafak Gazetesi, Ece Üner'in sözlerini "Namazla ne alakası var? Bu sefer olmadı Ece Üner" sözleriyle haber yaparken, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan da, Ece Üner'in bir çok vatandaş gibi fırsatçılık ve ahlaksızlık yapanların namaz kılanlar olduğu gibi bir önyargıya sahip olduğunu belirten bir yazı kaleme aldı ve "O çirkin önyargı, galiba Ece Üner’de de var biraz. Ne hazin. Ne ayıp. Ne kötü" dedi.
 
 
 
Ahmet Hakan'da Ece Üner için bugünkü yazısında şunları yazdı:
 
Korona fırsatçılarının haberini ekrana getiren haber sunucusu Ece Üner, haber bittikten sonra fırsatçılara ekrandan şöyle seslenmiş:
“Namaz beş vakit, ahlak 24 saat farzdır.”
Namaz kıldığı halde ahlaksızlık yapanlar var, doğru! Dinin ahlak boyutunu bir tarafa bırakıp sadece şekle abananlar var, doğru! Namaza niyaza odaklanıp yalana dolana sarılanlar var, doğru! Bir dinleri olduğu için ahlaka gerek duymayanlar var, doğru!
 
*
 
Bunların hepsi doğru ama benim anlamadığım husus şu:
 
“Namaz kılıyorsunuz ama asıl ahlaklı olmanız lazım” diyerek korona fırsatçılarına laf sokan Ece Üner’in elinde...
 
Fırsatçıların günde beş vakit namaz kıldıklarına dair bir veri mi var?
 
*
 
Ne yani?
Hem fırsatçılık yapıp hem de namazdan niyazdan uzak olmak söz konusu olamaz mı?
 
O korona fırsatçısı sahtekârların, dinden diyanetten uzak kimseler olma ihtimali yok mu?
 
*
 
Bizdeki seküler kesimlerde...
 
Öteden beri...
 
Ahlaksızlık yapanların, sahtekârlık yapanların, fırsatçılık yapanların alayının namazında niyazında insanlar olduğu yönünde...
 
İnsaftan, vicdandan, terbiyeden ve ahlaktan yoksun çok yerleşik bir önyargı vardır.
 
*
 
O çirkin önyargı, galiba Ece Üner’de de var biraz.
 
Ne hazin! Ne ayıp! Ne kötü!
 
ECE ÜNER'DEN CEVAP GELDİ!
 
Ece Üner'de bu eleştirilere sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile cevap verdi. Üner, "söylediklerimden “namaz kılmak kötüdür” ya da “fırsatçılar namaz kılanlardır” gibi bir sonuç çıkartmak olağanüstü bir çaba ve “meziyet” ister. Bu “meziyet” i gösterebilen sayılı insana da cevabım" diyerek şu sözleri paylaştı:
"Anlamak yalnızca bir idrak sorunu değildir. Tersine çoğu kez bir niyet hatta bir ahlak sorunudur"
 
 
twitter takip