Diyanet Cuma namazını iptal etmedi ama 'kalabalıktan uzak durun' dedi!

Diyanet+Cuma+namaz%C4%B1n%C4%B1+iptal+etmedi+ama+%E2%80%99kalabal%C4%B1ktan+uzak+durun%E2%80%99+dedi%21;
ABONE OL

Bugün camilerde okunacak cuma hutbesinde 'Kalabalık ortamlardan uzak duralım' ifadelerinin yer alması tedbirsizlik tartışmalarını beraberinde getirdi.

 

Tüm dünyada hızla yayılan corona virüsün (Covid-19) Türkiye'de de görülmesinin ardından okulların kapatılması ve maçların seyircisiz izlenmesi gibi bir dizi önlem alındı. Sosyal medyada yayılan 'corona virüsü nedeniyle Cuma namazı kılınmayacak' iddiaları hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı'nca açıklama geldi. Bugün cuma namazının iptal olması gibi bir durumun söz konusu olmadığı ifade edildi.
“Cuma namazı kılınmayacak” iddialarına yönelik Diyanet İşleri Başkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Güçlü "Koronavirüs nedeniyle 13 Mart Cuma günü, Cuma namazının kılınmayacağına dair, Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın sosyal medya hesabından yapılmış gibi gösterilen ve gerçekle ilgisi olmayan bir ekran görüntüsünün, çok sayıda sosyal medya gruplarında paylaşıldığı öğrenilmiştir. Söz konusu paylaşım gerçek dışıdır. Cuma namazının kılınmaması gibi bir durum söz konusu değildir. İtibar edilmemesi istirham olunur" açıklamasında bulundu. 
 
Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşavirliği de, sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda Başkan Erbaş’ın bugün Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde “Tedbir Mümin’den Takdir Allah’tandır” konulu hutbe irad edip Cuma namazı kıldıracağı bilgisi paylaşıldı.
 
Hutbede, "Camilerimizde yaygın olan namaz sonrası musafaha uygulamasına ara verelim. Tokalaşmadan belli bir mesafeden birbirimize gönül selamı vererek hal hatır soralım" ifadeleri de yer aldı. 
 
Öte yandan; bugün camilerde okunacak olan Cuma hutbesinde "Kalabalık ortamlardan uzak durmaya gayret edelim" ifadelerinin yer alması da sosyal medyada tepki çekti.
 
Cuma namazının iptal edilmemesi ancak camide okunacak hutbede kalabalık ortamlara girilmemesi tavsiyesi verilmesi "Şaka gibi ülkeyiz. Kalabalık ortamda kalabalık ortama girme önerisi verecek kadar garip bir milletiz", "Kalabalık bir ortamlar olduğu için camiler de risk grubunda. Dini hassasiyet önemli bir şey ancak sağlık açısından bir süre camilerde cuma namazı kılınmaması daha iyi olur. En azından tehlike geçene kadar", "Okulları kapatıp camide kılınacak cuma namazını iptal etmemek büyük tedbirsizlik. İbadet evlerde de yapılabilir. Bu inada gerek yok. Sağlığı düşünmemek daha büyük günah" gibi yorumlarla eleştirildi.
 
twitter takip