DİSK Basın İş'ten'ten 'Artı TV' ve 'Artı Gerçek' açıklaması: Türkiye medyasında bir ilke imza atarak...

D%C4%B0SK+Bas%C4%B1n+%C4%B0%C5%9F%E2%80%99ten%E2%80%99ten+%E2%80%99Art%C4%B1+TV%E2%80%99+ve+%E2%80%99Art%C4%B1+Ger%C3%A7ek%E2%80%99+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1:+T%C3%BCrkiye+medyas%C4%B1nda+bir+ilke+imza+atarak...
ABONE OL

DİSK'e bağlı Basın İş Sendikası, Artı TV ve Artı Gerçek'e hizmet üreten şirketle toplu sözleşme niteliğinde bir protokol imzalanması için temaslarda bulunulduğunu belirterek bir 'kamuoyu bilgilendirmesi' yaptı.

DİSK'e bağlı Basın İş Sendikası, Artı TV ve Artı Gerçek'te yaşanan toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili olarak bir kamuoyu bilgilendirmesi yaptı.

Açıklamanın detayları şöyle:

"Gazeteciliğin ve gazetecilerin zor günler geçirdiği bir dönemde muhalif bir kurumda gazetecilerin yürüttüğü sendikal süreçlerin her zamankinden fazla öneme sahip olduğuna inanarak kamuoyuna aşağıdaki bilgilendirmeyi yapmayı sorumluluk olarak gördük.

Sendikamız yaklaşık 1 yıldır aralarında Artı Tv ve Artı Gerçek’in de bulunduğu çeşitli medya kuruluşlarına hizmet üreten şirketlerde örgütlü durumdadır. İşyerinde önce işkolu engelini aşarak çalışanların yasal statüde üye olarak kazanılması sonrası işveren ile görüşerek işyerindeki sosyal ve ekonomik hakların iyileştirilmesi ve çalışan basın emekçilerinin kolektif iradesinin işyeri yönetsel süreçlerine dahil edilmesi amaçlı temaslarımız oldu.

Bu kapsamda Türkiye medyasında bir ilke imza atarak işkolu düzeyinde toplu sözleşme yetkisi olmadığı halde sendikamız DİSK Basın İş ile işveren arasında toplu sözleşme niteliğinde bir protokol imzalanması için temaslarda bulunulmuştur. Bu temas girişimleri işveren tarafının da olumlu yanıt vermesi ile yaklaşık 20 gündür karşılıklı müzakereler şeklinde sürmektedir. Basın sektöründe ilk kez bir kurum ile ILO sözleşmesi doğrultusunda protokol müzakere aşamasına gelinmiş olması umut vericidir.

Her müzakere sürecinde olduğu gibi çeşitli uzlaşma anları ve çeşitli gerilim anları yaşanmaktadır. Sürecin her aşamasında işyerindeki üyelerimizin iradesini yansıtmak amacıyla işyeri-üye toplantıları ile değerlendirmeler yapılmaktadır. Temennimiz bu sürecin basın emekçileri açısından kazanımla sonuçlandığı, muhalif basın kurumlarının sendikal haklar ve çalışanların sosyal-ekonomik hakları açısından istenilen noktaya yaklaştığı bir sonuca varmasıdır. Bu konuda sendikamızın da işyerinde bulunan üyelerimizin de işveren tarafının da sorumlu davranacağına inanıyoruz. Süreç olgunlaştığında gerekli bilgilendirmeleri kamuoyuna ayrıca yapacağız.

Kamuoyunun bilgisine"

twitter takip