Didem Arslan canlı yayında koronavirüs danışma hattını aradı!

Didem+Arslan+canl%C4%B1+yay%C4%B1nda+koronavir%C3%BCs+dan%C4%B1%C5%9Fma+hatt%C4%B1n%C4%B1+arad%C4%B1%21;+
ABONE OL

Habertürk sunucusu Didem Arslan'ın aradığı koronavirüs danışma hattının 'En yakın sağlık kurumuna başvurmalısınız' açıklaması sosyal medyada konuşuluyor.

 
Habertürk sunucusu Didem Arslan Yılmaz, 11 Mart'ta Türkiye'deki ilk vakanın görüldüğü koronavirüs ile ilgili danışma hattı olarak hayata geçirilen ALO 184'ü test etti.
 
Didem Arslan'ın moderatörlüğünü yaptığı 'Türkiyenin Nabzı' programının geçen akşam ekrana gelen bölümünde koronavirüs tedbirleri ve kendisinde bu hastalığın belirtileri olduğunu hisseden vatandaşların ne yapması gerektiği ele alındı.
 
Konunun bu kapsamda hayata geçirilen ALO 184 koronavirüs danışma hattına gelmesiyle de, Didem Arslan Yılmaz canlı yayında deneme amaçlı olarak bu hattı aradı.
 
Didem Arslan, telesekreterin sorduğu "Aramanız corona virüsü hastalığı ile ilgili mi, "Kendinizde ya da yakınınızda hastalık belirtisi olduğunu düşünüyor musunu", "Ateşiniz var mı", "Nefes alıp verme zorluğunuz var mı" sorularının tümüne “Evet” yanıtını verdi.
Bir yetkiliye bağlanmayan Didem Arslan, "Vakit kaybetmeden en yakın sağlık kurumuna başvurmalısınız" cevabını aldı ve hattan düşürüldü.
 
Bu anların sosyal medyada yer almasının ardından bazı kullanıcılar, "Telefon hattından tedavi mi bekliyordunuz" diyerek hattın eleştirilmesine tepki gösterirken bazı kullanıcılar ise bu yönde görüş bildiren vatandaşlara "Arayan kişi bir yetkiliye bağlanmalı ve adresi alınarak sağlık ekipleri yönlendirilmeliydi. Yoksa bu hattın ne anlamı kalır. Şüphesi olan kişi evden çıkmamalı. Hastaneye giderken birisine temas edebilir. Bu hat bunun için kurulmadı mı" yorumuyla karşı çıktı ve sağlık bakanlığının süreci iyi yönetmesine rağmen eksiklerin olduğunu belirtti. 
 
 
 
 
twitter takip