Demirören Medya Gurubu'nun Medyakoridoru'na açtığı davanın ilk duruşması yapıldı!

Demir%C3%B6ren+Medya+Gurubu%E2%80%99nun+Medyakoridoru%E2%80%99na+a%C3%A7t%C4%B1%C4%9F%C4%B1+davan%C4%B1n+ilk+duru%C5%9Fmas%C4%B1+yap%C4%B1ld%C4%B1%21;
ABONE OL

Demirören Medya Grubu'nun, Medyakoridoru İmtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Canan Kaya'ya açtığı 'itibar' davasının ilk duruşması dün Bakırköy 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü.

Demirören Medya Grubu'nda çalışan güvenlik görevlisi Zeynep Tüzer'in, yönetim katındaki halıya bastığı gerekçesiyle işine son verilmesi olayını haberleştiren Medyakoridoru ve haberi alıntılayarak kullanan Tele1, aykiri.com.tr, ilerihaber.org ve Ajanspress'e açılan tazminat davasının ilk duruşması 12 Kasım Perşembe günü Bakırköy 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yapıldı.

Demirören'in işten çıkardığı Zeynep Tüzer'ın davalı olarak bulunduğu dosyada, Tüzer'den 25 bin TL, olayı gündeme getiren haber sitelerinden ise 50'şer bin TL tazminat talep edildi.

Bakırköy Adliyesi'nin Yenibosna'daki ek binasında görülen duruşmaya Medyakoridoru Genel Yayın Yönetmeni Canan Kaya ve avukatı Zelal Pelin Doğan ile Tele1'in, Zeynep Tüzer'in ve Demirören Medya Grubu'nun avukatları katıldı.

Covid-19 tedbirleri kapsamında yalnızca avukatlar duruşma salonuna alınırken, davalılardan ve basından dışarıda beklemeleri istendi.

Dosyanın ön incelemesinin tamamlandığına hükmeden mahkeme, tahkikat aşamasına geçilmesine karar verdi. Taraflara dinletecekleri tanıkları bildirmek için iki haftalık süre verildi. Bir sonraki duruşma 2 Şubat 2021 tarihine ertelendi.

Artıgerçek'e konuşan Medyakoridoru Genel Yayın Yönetmeni Canan Kaya, basın tarihinin en komik davalarından biriyle karşı karşıya olduğunu ifade etti. Kaya, "Sonuna kadar haklarımızı savunmaya devam edeceğiz. Hiçbir şekilde bu dava sonucunda bizim aleyhemize bir sonuç çıkacağını düşünmüyorum" dedi.

Bugün görülen davada gazeteci meslek örgütü temsilcilerinin olmadığını söyleyen Kaya, "Hiçbir meslek örgütü bize sahip çıkmadı. Kimse üzülüp kırılmasın ama bunu söylemek zorundayım. Çok üzücü bir durumdu benim için" dedi.

'YAPTIĞI HAKSIZLIKLAR YETERİ KADAR İTİBARINI ZEDELİYOR'

Davanın gerekçesi olarak, yaptığı haberin Demirören Medya Grubu'nun 'marka itibarını maksatlı olarak zedelemek' amacı güttüğünü öne sürerek açıldığını söyleyen Kaya, "Davanın gerekçesi bu. Bir gazeteci olarak soruyorum: Tazminatı verilmeyen 45 Hürriyet Gazetesi çalışanı, Covid-19'da konteynera hapsedilen CNN TÜRK muhabirleri, tazminatı verilmeyen savaş muhabiri Felat Bozarslan...Tüm bunları önümüze aldığımız da acaba bizim Demirören Medya Grubu'nun itibarını zedelemek için özel bir çaba sarf etmemize gerek kalır mı" diye soran Kaya, Demirören Medya Grubu'nun yaptığı haksızlıklar ile itibarını yeteri kadar zedelediğini söyledi. 

 

twitter takip