Cumhuriyet Gazetesi ekonomi sorusunu bu karikatürle ti'ye almıştı! Ahmet Hakan o karikatürü nasıl yorumladı?

Cumhuriyet+Gazetesi+ekonomi+sorusunu+bu+karikat%C3%BCrle+ti%E2%80%99ye+alm%C4%B1%C5%9Ft%C4%B1%21;+Ahmet+Hakan+o+karikat%C3%BCr%C3%BC+nas%C4%B1l+yorumlad%C4%B1?
ABONE OL
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Ahmet Hakan, Cumhuriyet Gazetesi'nin kendisi hakkında çizdiği karikatürü bugünkü köşe yazısından yorumladı. Ahmet Hakan, geçen Pazar günü Kanal D- CNN Türk ortak canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a " Ekonomide herhangi olumsuz bir tablo yok hatta tam tersine" ifadelerini kullanması hem tepki çekmiş hem dalga konusu olmuştu. Ahmet Hakan, yandaşlıkla suçlanmıştı. Cumhuriyet Gazetesi ise, Ahmet Hakan'ı bu sözlerini bir karikatürle eleştirmişti. Karikatürde; Ahmet Hakan karlı ve fırtınalı bir günde şort ve t-shirt ile geziyor ve "Hava da kötü değil. Her yer günlük güneşlik" diyor. Ahmet Hakan da, Zafer Temoçin imzalı bu karikatürü bugünkü köşe yazısına taşıyarak, karikatürü çok beğendiğini belirtti. Zafer Temoçin'in kendisini çok iyi çizdiğini ve esprinin de iyi olduğunu söyleyen Ahmet Hakan, programda 'Ekonomimiz çok iyi' demediğini ve söylediklerinin çarpıtıldığını da belirtti. Hakan, "Sosyal medyada bir cımbızlama çetesi var. Bu çete şöyle çalışıyor: Senin söylemek istediğinle, söylemeyi murat ettiğinle zerre kadar ilgilenmiyorlar.Kurduğun cümlelerden bir tanesini alıp... “Ahmet Hakan ‘Ekonomi süper’ dedi” diye üzerinde tepiniyorlar" diyerek de tepkisini gösterdi. Ahmet Hakan'ın yazısı şu şekilde: GEÇEN gün Cumhuriyet’te çıktı bu karikatür. Zafer Temoçin çizmiş. Eğer “Bakın bakın! Ben ne kadar da hoşgörülü biriyim” türü artistlik yaptığımı düşünmeyeceksiniz görüşümü söyleyeyim: Karikatüre bayıldım! Yemin ederim bayıldım! * Bir kere beni acayip iyi çizmiş Zafer Temoçin... Olduğumdan da iyi... Ayrıca espri de güzel... Kolay anlaşılıyor, gülümsetiyor falan. * Fakat bir kusurcuğu var esprinin: Hakikatle pek örtüşmüyor. * Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığımız televizyon programında... “Aman da ekonomimiz süper, yaman da ekonomimiz uçuşa geçti, ekonomi çok iyi” falan diye bir şey söylemedim ben. * Söylemek isteğim sadece ve sadece şuydu: * Ekonomistler ‘Faiz düşerse... Enflasyon fırlar, döviz yükselir, perişan oluruz, batarız’ diyorlardı... Ben de etkilenmiştim bu görüşlerden... Halbuki faiz düştüğü halde enflasyon fırlamadı, batmadık. Faiz düşüşü daha kötü bir tabloya yol açmadı. * Sosyal medyada bir cımbızlama çetesi var... Bu çete şöyle çalışıyor:
Senin söylemek istediğinle, söylemeyi murat ettiğinle zerre kadar ilgilenmiyorlar. Kurduğun cümlelerden bir tanesini alıp... “Ahmet Hakan ‘Ekonomi süper’ dedi” diye üzerinde tepiniyorlar. * Amaaaaan... Neyse... Alıştık artık böyle şeylere. Fakat karikatür gerçekten güzel! Yazının tamamını okumak için tıklayınız
twitter takip