CHP'li Gamze Pamuk Ateşli: Doğu Perinçek, milletvekili olmak için CHP'den görüşme talep etmişti

ABONE OL

Artı Gerçek’in YouTube kanalında gazeteci Canan Kaya'nın hazırlayıp sunduğu “Ya Sorulmasaydı?” programının bu haftaki bölümüne, avukat ve eski CHP Parti Meclisi Üyesi Gamze Pamuk Ateşli konuk oldu.

Artı Gerçek TV YouTube kanalında Medyakoridoru Genel Yayın Yönetmeni Canan Kaya'nın hazırlayıp sunduğu "Ya Sorulmasaydı?" programının bu haftaki konuğu, eski CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve avukat Gamze Pamuk Ateşli oldu.

24 yaşında CHP’nin en genç Parti Meclisi Üyesi olarak seçilen Ateşli,  programda laiklik tartışmalarının yanı sıra, geçtiğimiz aylarda Haber Global ekranlarında Vatan Partisi Genel Genel Başkanı Doğu Perinçek ile yaşadığı polemiğe de değindi.

“CHP, BANA HEP BİR OKUL GİBİ GELDİ”

Şu anda 27 yaşında olan ve siyaset alanındaki çalışmalarını devam ettiren Ateşli, “Beraber siyaset yaptığım insanlara görece yaşımın daha genç olması bana her zaman bir dezavantaj gibi gelse de, tecrübesizlikten kaynaklı biraz daha hazırlık yapma zorunluluğu hissediyorum. O yüzden CHP bana hep bir okul gibi geldi” dedi.

Ateşli, ağırlıklı olarak laiklik tartışmalarını yorumladığımız programda, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın adli yıl açılışını duayla yapması ve ardından dini inancın siyaset, yargı ve ticarette de etkisi olması yönünde yaptığı açıklamalar için özetle şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de laiklik tartışmaları özellikle de AKP iktidara geldikten sonra ara ara gündeme gelen başlıklardan birisiydi. Çünkü AKP iktidarının en kurumsal ve uygulamalı çıkmazlarından biri, laiklik ilkesiyle karşı karşıya geliyor. Ne kendi seçmenine aykırı gelebilecek bir şey söyleyebiliyor, ne de anayasaya aykırı bir şeyi direkt olarak yapabiliyordu son yaşadığımız gelişmelere kadar… Ama son zamanlarda bu sınırı aştıklarını hissediyorum ve bundan da rahatsızlık duyuyorum.

“ALİ ERBAŞ, ADETA BİR ŞEYHÜLİSLAM GİBİ DAVRANIYOR”

Ali Erbaş’ın açıklamaları öylesine söylenmiş sözler değildi. Benim şimdiye kadar gördüğüm en partizan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş. Mısır gibi mi yönetilmemizi istiyor acaba? Yeni Yargıtay binasının açılışında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca ile birlikte saf tuttuğu kare bana çok büyük kaygı verdi. Çünkü hatırlarsanız, o dönemin başbakanı, günümüzün ise cumhurbaşkanı tek güç olmak pahasına bir sistem değişikliğine giderek başbakanlığı kaldırmıştı. Şimdi Ali Erbaş’a bakıyorum, adeta bir Şeyhülislam gibi, sanki Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görevi paylaşıyormuş gibi sürekli birbirlerini destekleyici açıklamalar yapıyorlar.”

“TÜRKİYE’DE SÖZ SAHİBİ OLAN KADINLARDAN BİRİ OLMAKİSTİYORUM”

Erken seçim iddialarıyla ilgili de konuşan Ateşli’ye, ‘Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) milletvekili adayı olmak istiyor musunuz?’ diye sorduğumda yanıtı şöyle oldu:

“Bu soruya direkt ‘evet’ ye da ‘hayır’ demek çok sakıncalı. Aslında hâlâ aktif olarak siyasetin içindeyim. Sadece milletvekilliği için değil, Türkiye’de söz sahibi olan kadınlardan biri olma hayaliyle yol yürüyorum. O yüzden genç kadınları temsil etme arzum çok fazla var. Bunu sadece milletvekilliğiyle kısıtlamak istemem.”

“DOĞU PERİNÇEK’İN O YANITI BENİ ÇOK ŞAŞIRTTI”

Geçtiğimiz aylarda Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Haber Global ekranlarında yaşadığı polemik esnasında Perinçek’in, “MHP’nin başına geçmek şereftir” çıkışıyla ilgili “Açıkçası böyle bir cevap beklemiyordum, çok şaşırdım. Çünkü bu aynı zamanda bir parti suçu ve ihraç sebebi. Bu arada Doğu Bey CHP’ye yönelik çok ağır ithamlarda bulunuyordu. Ancak kendisi, benim de PM üyesi olduğum dönemde milletvekilliği adaylığı belirlenirken CHP ile bir görüşme yapmak istemişti. Kendisi ve arkadaşlarının milletvekili olması arzusu üzerine bir görüşme talep etmişti. Yayında bunu hatırlattığımda da “CHP’yi düzeltmek için başvurdum” dedi.”

twitter takip