CHP'den Doğu Masası açıklaması!

CHP%E2%80%99den+Do%C4%9Fu+Masas%C4%B1+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1%21;
ABONE OL

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP'nin Doğu Masası'nı anlattı.

Teşkilatlardan sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, partisinin doğu masanını anlattı ve “Uzun zamandır bölgede çok düşük oy alıyoruz. Üye sayımız yeterli değildi, örgütlerimiz yeterince güçlü değildi. Örgütsel kapasiteyi arttıralım, oya ve siyasete yansıyacaktır, diye başladık" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Özlem Gürses'in T24'te yer alan röportajına göre Salıcı, "Örgütlerimiz güçleniyor. Bölgede daha önce başka siyasi partilerde görev yapmış ya da CHP-SHP geleneğinde siyaset yapmış ama bir miktar uzaklaşmış kişiler, önemli siyasi aktörler de bize katılıyorlar. Hakkari’de eski il başkanlığı yapmış Fehmi Öztunç mesela. AK Parti kurucu üyesi. Başka isimler de var" dedi.

Salıcı röportajda özetle şu bilgileri paylaştı:

"Doğu Masası görev bölgesinde 24 il var. İlk sırada yüzde 325 artışla Batman yer alıyor, yüzde 1,3’ten yüzde 10’un üzerindeyiz…

Onu sırasıyla yüzde 310 artış ile Şırnak, yüzde 200 ile Mardin, yüzde 165 ile Van, yüzde 155 ile Diyarbakır takip ediyor. 2018’de Van’da MHP’den sonra dördüncü partiydik, şu anda ikinci partiyiz neredeyse…

Erzurum’da, Diyarbakır’da vekil çıkartacağız, bunu görüyoruz… Şu anda birçok ilde kazanacağımız genel seçimden sonraki yerel seçimde adaylık düşünen arkadaşlarımız var, bu çok mutluluk verici bizim için.”

"Herkesin birinci önceliği Türkiye’de -Doğu, Güneydoğu’da daha da fazla- iş, aş, ekonomi. Gençlerde işsizlik ve yoksulluk yüksek boyutta.

"Türkiye’nin birliği, bütünlüğü içinde, demokratik usullerle parlamentoda biz Kürt sorununu çözmeye talibiz. Bu konuda siyasi geleneğimiz en çok kafa yoran geleneklerden biri, SHP-CHP geleneği. Bu sorun tüm Türkiye’yi kucaklayan bir sorun. Haklar ve özgürlükler temelinde çözülmesi gereken bir sorun."

twitter takip