Bu yılki 'Raif Badawi Cesur Gazetecilik Ödülü' Alican Uludağ'a!

Bu+y%C4%B1lki+%E2%80%99Raif+Badawi+Cesur+Gazetecilik+%C3%96d%C3%BCl%C3%BC%E2%80%99+Alican+Uluda%C4%9F%E2%80%99a%21;
ABONE OL

Friedrich Naumann Vakfı’nın her yıl düzenlediği 'Raif Badawi Cesur Gazeteciler Ödülü' bu yıl Türkiye’den Alican Uludağ’a verilecek.

Friedrich Naumann Vakfı, bu yıl yedinci kez düzenlediği Raif Badawi Raif Badawi Cesur Gazeteciler Ödülü’nün kazanını açıkladı.

Ödül bu yıl Türkiye’den Alican Uludağ’a gitti. Ödül töreni koronavirüs pandemisi nedeniyle, bu yıl Frankfurt Kitap Fuarı'nda değil sanal olarak verilecek. Uludağ 20 Ekim’de düzenlenecek törenle ödülünü alacak.

Törende takdir konuşmasını Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Komisyon'un Şeffaflık ve Değerlerden Sorumlu Üyesi Vera Jourová yapacak.

Vakıf, Uludağ’ın ödülü kazandığını "Türkiye'de bağımsız gazeteciliğin ağır baskı altında olduğu bir dönemde Alican Uludağ'ın araştırmacı gazeteciliği, haber alma hakkının korunmasına önemli katkı sağlıyor” sözleriyle duyurdu.

Uludağ’ın yaptığı haberler nedeniyle ‘hükümet yanlısı medyanın ve AKP liderliğindeki hükümetin hedefi haline’ geldiğini belirten vakıf "Düşmanca ve zor bir ortamda cesur bir muhabir olarak göze çarpıyor. İfade özgürlüğünü ve hakikati savunuyor. Çalışmaları, sağlam kanıtlar için sürekli bir araştırma ile karakterize” yorumunu yaptı. Alican Uludağ’ın aldığı diğer ödülleri hatırlattı.

Ödül, Türkiye'den daha önce de 2017'de Ahmet Şık'a verilmişti.

Raif Badawi Cesur Gazeteciler Ödülü hakkında

Friedrich Naumann Vakfı, Raif Badawi Cesur Gazeteciler Ödülü'nü Alman Yayıncılar ve Kitapçılar Derneği ile birlikte bu yıl yedinci kez veriyor.

Badawi'nin eşi Ensaf Haidar ve TV sunucusu Constantin Schreiber tarafından başlatılan gazetecilik ödülü, 2012'de İslam'ı eleştiren metinleri nedeniyle 1.000 kırbaç ve on yıl hapis cezasına çarptırılan tutuklu Suudi blog yazarı Raif Badawi'yi anmak için tasarlandı.

twitter takip