Beş gazeteci ev baskınıyla gözaltına alındı!

Be%C5%9F+gazeteci+ev+bask%C4%B1n%C4%B1yla+g%C3%B6zalt%C4%B1na+al%C4%B1nd%C4%B1%21;
ABONE OL

Gazeteciler Fırat Can Arslan, Delal Akyüz, Sibel Yükler, Evrim Kepenek ve Evrim Deniz ev baskınıyla gözaltına alındı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı bir soruşturma kapsamında sabah saatlerinde Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Delal Akyüz’ün İzmir’deki evine, MA muhabiri Fırat Can Arslan ve gazeteci Sibel Yükler'in Ankara'daki evlerine, öğlen saatlerinde ise Bianet editörü Evrim Kepenek'in İstanbul'daki evine polis tarafından baskın düzenlendi. Gazeteci Evrim Deniz ise Diyarbakır'da ifade için çağrıldığı Huzur Polis Merkezi Amirliği'nde gözaltına alındı.

PLASTİK KELEPÇE İLE GÖZALTI

Bianet'in aktardığı habere göre, Kepenek'in evinin aranması için avukatın gelmesini beklemeyen polisler, muhtarın gelmesiyle kameralar eşliğinde evde arama yaptı. Polisler, aramanın ardından ifadesini almak üzere Kepenek'i emniyete götüreceklerini belirttiler. Polisler, bir saat süren aramanın ardından Kepenek'i plastik kelepçe takarak gözaltına aldı.

Gazetecilerin, Diyarbakır'da 18 gazetecinin iddianamesini hazırlayan savcı ile davaya bakan heyet üyesi eşinin görev yerlerinin değiştirilmesine dair haberi Twitter hesapları üzerinden paylaştıkları için gözaltına alındıkları ve "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterdiği" suçlandıkları öğrenildi.

Ankara'da ifade veren Sibel Yükler ve Delal Akyüz adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Gazeteci Fırat Can Arslan ise sorgusunun ardından tutuklandı.

twitter takip