Belgesel yönetmeni Sibel Tekin ‘örgüt üyeliği şüphesi’ gerekçesiyle tutuklandı!

Belgesel+y%C3%B6netmeni+Sibel+Tekin+‘%C3%B6rg%C3%BCt+%C3%BCyeli%C4%9Fi+%C5%9F%C3%BCphesi%E2%80%99+gerek%C3%A7esiyle+tutukland%C4%B1%21;
ABONE OL

Ankara’daki evinde dün gözaltına alınan belgesel yönetmeni ve gazeteci Sibel Tekin ‘örgüt üyeliği şüphesi’ gerekçesiyle tutuklandı.

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nin (MLSA) aktardığına göre Tekin, yaz saati uygulamasıyla ilgili belgesel için Tuzluçayır’da çekim yaparken aracı görüntülenen polislerin şikayeti sonucu gözaltına alındı.

Yoldaki polis aracının görüntüye girdiğinin bildirilmesi üzerine Tekin’in evine 16 Aralık gece yarısı baskın düzenlendi.

Ankara başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada polis tarafından evi basılan Tekin’in, iki bilgisayarına, belgesel çalışmalarının olduğu çok sayıda hard disk, kamera ve bazı kitaplarına el kondu.

Savcılık sorgusu tamamlanan gazeteci, 17 Aralık’ta tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Daha sonra da ‘örgüt üyeliği şüphesi’ gerekçesiyle tutuklandı.

MLSA’dan Sibel Yükler’in aktardığına göre savunmasında şunları dedi: “Sinemacıyım. Belgesel çekmeye karar verdim. ‘Karanlıkta başlayan hayat’ konulu çekim yapmaktaydım. İnsanların gün aydınlanmadan işe gitmesini çekmeye çalıştım. Belgesel, kış saati uygulamasıyla karanlıkta işe giden insanları konu almaktaydı.”

Tekel Grevi, Gezi ve 10 Ekim’in de aralarında olduğu çok sayıda toplumsal olay ve eylemi kamerasıyla kaydederek belgeseller hazırlayan Tekin, Ankaralılar tarafından ‘kentin hafızası’ olarak anılır.

twitter takip