Barış Yarkadaş tarih verdi: Kılıçdaroğlu, adaylığını açıklamak için gün sayıyor!

Bar%C4%B1%C5%9F+Yarkada%C5%9F+tarih+verdi:+K%C4%B1l%C4%B1%C3%A7daro%C4%9Flu,+adayl%C4%B1%C4%9F%C4%B1n%C4%B1+a%C3%A7%C4%B1klamak+i%C3%A7in+g%C3%BCn+say%C4%B1yor%21;
ABONE OL

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek, eylül ve ekim aylarını işaret etti.

Gazeteci ve eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş'ın, bugün Korkusuz gazetesinde yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

"GERİ SAYIM BAŞLADI…

Kılıçdaroğlu’nun aday olmak istediği ve kendisini tamamen buna ‘kilitlediği’ bilinen bir gerçek. CHP lideri, bugün itibariyle artık gayri resmi adaydır… Adaylığını ilan etmek için ise gün sayıyor. Kılıçdaroğlu aslında Haziran ayının sonunda adaylığını açıklamak ve yarışa bir an önce girmek istiyordu. Ancak yakın çevresindeki bazı isimler ‘’Altılı Masa toplantılarının ilk turunun bitmesini beklemek daha doğru olur’’ deyince tarih biraz ertelendi. Kılıçdaroğlu bu yüzden Haziran ayının sonunda yapılması beklenen 6. toplantının bitmesini bekleyecek. O toplantı da tamamlandıktan sonra adaylığına ilişkin güçlü bir mesaj verecek. Buna ilişkin slogan arayışları da devam ediyor.

AKŞENER AÇIKLAR MI?

Kılıçdaroğlu’nun asıl beklentisi, adaylığını Altılı Masa’nın ortaklarının kamuoyuna açıklaması yönünde… Bu olmadığı takdirde ise ittifak ortağı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP liderinin adaylığını kamuoyuna deklare etmesi bekleniyor… Bu beklenti gerçekleşir mi gerçeklemez mi bilinmez… Ancak buna yönelik çalışmalar önümüzdeki süreçte hızlanacak. Akşener ikna edilir ve “Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu’dur’’ derse CHP lideri yarışa çok güçlü bir biçimde girecek.

CHP lideri, Akşener bunu yapmadığı takdirde ise Eylül ayının sonu Ekim ayının başı gibi adaylığını kamuoyuna açıklamayı düşünüyor.  CHP lideri ve yakın çevresi tüm hazırlıklarını buna göre yapıyor. Öyle ki; ses, sahne ve ışık düzenini organize eden şirkete “Eylül ve Ekim ayı için başka bir iş almayın… Yoğun bir sürece giriyoruz’’ denildi. Bu da Eylül ve Ekim ayının yeni siyasi gelişmelere gebe olduğunu gösteriyor.

EYLÜL – EKİM SICAK GEÇER…

Kılıçdaroğlu, Altılı Masa’nın 6. toplantısının bitmesinin ardından okulların açılması ve herkesin memleketine dönmesiyle birlikte, cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklar. Bunun ardından ise birinci yazıda da bahsettiğim üzere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ‘erken seçim’ kararı aldırtır. Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun Cumhur İttifakı’nı daha fazla hırpalamasına izin vermek istemez."

twitter takip