Araştırmacı gazeteciler raporu: Yıldırım Demirören, Dominika'dan vatandaşlık almış! Listede kızının da adı geçiyor!

Ara%C5%9Ft%C4%B1rmac%C4%B1+gazeteciler+raporu:+Y%C4%B1ld%C4%B1r%C4%B1m+Demir%C3%B6ren,+Dominika%E2%80%99dan+vatanda%C5%9Fl%C4%B1k+alm%C4%B1%C5%9F%21;+Listede+k%C4%B1z%C4%B1n%C4%B1n+da+ad%C4%B1+ge%C3%A7iyor%21;
ABONE OL

Araştırmacı gazetecilerden oluşan küresel ağ 'Organize Suç ve Yolsuzlukları Bildirme Projesi (OCCRP)', Yıldırım Demirören'in Karayipler ülkesi Dominika'dan vatandaşlık aldığını ortaya çıkardı.

Araştırmacı gazetecilerden oluşan ve altı kıtada çalışanı olan "Organize Suç ve Yolsuzlukları Bildirme Projesi (OCCRP)", Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören ile ilgili önemli bir araştırmayı gündeme getirdi.

Karayipler ülkesi Dominika'dan pasaport ve vatandaşlık aldıkları belirlenen kişilerin listesinden oluşan OCCRP'nin raporunda; İran, Azerbaycan, Irak ve Rusya gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye'den iş insanı Yıldırım Demirören'in de yer alması dikkat çekti.

Raporda, Demirören'in 2018 yılında Dominika vatandaşlığı aldığı belirtilirken, kızı Yelda Demirören Kalyoncu'nun da Dominika pasaportu aldığı iddia ediliyor.

Projede yer alan gazetecilerin, hakkındaki iddialara cevap vermesi için Demirören'i aradıkları ancak bu talebe yanıt alamadıkları ifade edildi.

Açıklanan listede Dominika vatandaşlığı alan kişilerden yalnızca bazılarının yer aldığı özellikle belirtilmiş. Listenin devamının geleceği tahmin ediliyor.

twitter takip