AKP'de seçim için iki tarih öne çıkıyor!

AKP%E2%80%99de+se%C3%A7im+i%C3%A7in+iki+tarih+%C3%B6ne+%C3%A7%C4%B1k%C4%B1yor%21;
ABONE OL

Habertürk Yazarı Muharrem Sarıkaya, seçim tarihi ile ilgili 'AKP'nin etkin isimlerden biriyle' yaptığı görüşmeyi köşesinde yazdı.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, seçim tarihi ile ilgili "AKP'nin etkin isimlerden biriyle" yaptığı görüşmeyi aktardı.

"Seçimin zamanından önce yapılması konusunda AK Parti’de bir kararsızlık kalmadı" diyen Sarıkaya, "Benzer tutum MHP’de de söz konusu…Kararın kimin tarafından alınacağına yönelik tartışma da kendi içinde tüketilmiş; olursa Meclis’ten eğer muhalefet yanaşmaz ise de Cumhurbaşkanı kararı ile seçimin öne alınması söz konusu olacak" ifadelerini kullandı.

"AKP’nin konuyla ilgili etkin isimlerinden biri ile" sohbetini aktaran Sarıkaya, "14 Mayıs konusunda beklentinin yüksek olduğunu belirtti ve ikinci turu da düşünerek ilk sandığı 30 Nisan olarak da planladıklarını belirtti" ifadelerini kullandı.

AKP'li isim, Sarıkaya'ya şunları ifade etti: "Her ikisine göre tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Yüksek Seçim Kurulu da bu konuda hazır. Eğer 30 Nisan olursa, ki planımız o yönde seçim takvimini 6 Mart’ta başlatırız; 55 günde tamamlanır. Eğer 14 Mayıs’ta ilk turu planlarsak da 20 Mart tarihi seçimin başlangıcı olur; bu durumda da 56 günde seçime gidilir."

twitter takip