Ahmet Hakan bugünkü yazısında eleştirmişti! İşte, Atatürk'ün konuştuğu Fethullah Gülen'in dedesi diyen Fuat Uğur'ın o yazısı!

Ahmet+Hakan+bug%C3%BCnk%C3%BC+yaz%C4%B1s%C4%B1nda+ele%C5%9Ftirmi%C5%9Fti%21;+%C4%B0%C5%9Fte,+Atat%C3%BCrk%E2%80%99%C3%BCn+konu%C5%9Ftu%C4%9Fu+Fethullah+G%C3%BClen%E2%80%99in+dedesi+diyen+Fuat+U%C4%9Fur%E2%80%99%C4%B1n+o+yaz%C4%B1s%C4%B1%21;
ABONE OL
Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan bugünkü yazısında Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur geçen Salı günü kaleme aldığı yazıya tepki gösterdi. Fuat Uğur, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun makam odasına astığı vatandaşı dinleyen Atatürk fotoğrafının FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen'in memleketi Erzurum Pasinler'de çekildiği ve Atatürk'ün konuştuğu vatandaşın da Fethullah Gülen'in dedesi olduğunu iddia etmişti. Uğur'un bu yazısına bugünkü yazısında tepki gösteren Ahmet Hakan "Yuh artık! Atatürk’ü de Fetullah’a bulaştırdılar" başlıklı yazısında fotoğrafın 1930’da Tokat'ta çekildiğini ve Atatürk'e derdini anlatan kişinin Fethullah Gülen ile ilgisinin olmadığını belirtti. Ahmet Hakan'ın yazısı şu şekilde:
EKREM İmamoğlu’nun makam odasına astırdığı bir Atatürk fotoğrafı var ya...
İktidar yanlısı bir yazar, işte bu fotoğrafla ilgili bir iddia ortaya attı. * O yazarın iddiasına göre... Güya bu fotoğraf 1924’te Fetullah’ın memleketi Erzurum Pasinler’de çekilmiş. Atatürk’e derdini anlatan adam da Fetullah’ın Halil adlı dedesiymiş. * Peki gerçek ne? Gerçek şu: * Bu fotoğraf 1930’da Tokat’ta çekildi. Atatürk’e derdini anlatan adamın da Fetullah’la Metullah’la uzak yakın alakası yok. * Bu türden uydurma iddialarla... Dedesi, ninesi falan üzerinden bile olsa “Fetullah” adını... Atatürk’le birlikte ananlar şunu bilmelidirler ki... Fetullah, eğer Atatürk devrinde yaşasaydı, bırak darbe yapacak kadar devlete sızmayı falan... Vücudundaki bir tüyü bile kaldırmaya cüret edemezdi. AHMET HAKAN'IN YAZISININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ! Fuat Uğur'un kaleme aldığı yazı ise şu şekilde:
Son yılların en çok konuşulan tablosu oldu şüphesiz.
Tabloda Mustafa Kemal Atatürk hayli yoksul olduğu görülmekte olan bir köylü vatandaşımızı, kimbilir nerede, hangi sebeple ve hayli ciddi bir durumla karşı karşıya olunduğunu gösteren bir yüz ifadesiyle dinlemektedir.
Atatürk’ün bu fotoğrafı başta CHP ve Ekrem İmamoğlu ile çevresi tarafından bir siyasi propagandanın malzemesi hâline getirildi.
...
İmamoğlu’nun astırdığı ve âdeta fetişleştirdiği O TABLONUN SIRRI ne?
İstanbul’un yeni başkanı bir mesaj mı vermekteydi bu tabloyla?
Ümit Akdemir’i aradım ve araştırmaya başladık.
Fotoğrafın çekildiği yer Erzurum’un Pasinler ilçesinde bir köy. Fotoğrafları Mustafa Kemal’in o ziyaretleri sırasında çeken Anadolu Ajansı o “yer”i belirtmemiş. Yalnızca Pasinler (şimdiki adıyla Hasankale ilçesi) deyip geçmiş. Pasinler büyük bir nahiye ve ona bağlı köyler var.
Yıl 1924.
Erzurum 1924 yılı içinde üç ayrı depremle sarsılmıştı. En şiddetli ve yıkıcı olan 13 Eylül 1924 tarihinde meydana gelmiş, ciddi anlamda mal ve can kaybına neden olmuştu. Depremin kış mevsiminin başlamasına yakın bir tarihte meydana gelmesi durumu iyice ağırlaştırmıştı.
Deprem Erzurum merkez ve çevresini etkilemişti. Tam bir dakika süren 6,9 büyüklüğündeki bu deprem en büyük hasarı da Pasinler ve ona bağlı köylerde meydana getirmişti.
...
Mustafa Kemal Paşa’nın uğradığı köyler arasında KORUCUK KÖYÜ de vardı. Korucuk Pasinler ile Sarıkamış arasındaki demir yolu üzerindeki istasyonlardan (şimdi istasyon yok) biriydi. Pasinler’e en yakın köy. Bugünkü adı Şehit Burak Karakoç Mahallesi. (****)
İşte Ekrem İmamoğlu’nun makam odasına asılan bu fotoğrafın Korucuk köyünde çekildiği ileri sürülüyor.
Sebebini şimdi açıklayalım. KORUCUK KÖYÜ FETÖ elebaşı FETULLAH GÜLEN’İN DOĞDUĞU KÖY.
Bu fotoğraf Fetullah Gülen’in yeğeni şimdi firari olan eski STV spikeri Kemal Gülen tarafından Genelkurmay, TRT ve Anadolu Ajansı arşivlerinden çıkarıldı ve o zamanki “Cemaat basınında” bol bol kullanıldı. İddia edilen odur ki Mustafa Kemal Paşa’nın konuştuğu o kişi de Fetullah Gülen’in Halil dedesidir.
 
twitter takip