Adalet Bakanı: 'Kadri Gürsel'e kelepçe takılması kabul edilebilir değil'

Adalet+Bakan%C4%B1:+%E2%80%99Kadri+G%C3%BCrsel%E2%80%99e+kelep%C3%A7e+tak%C4%B1lmas%C4%B1+kabul+edilebilir+de%C4%9Fil%E2%80%99
ABONE OL

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gazeteci Kadri Gürsel'e kelepçe takılması hakkında konuştu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Yargı Reformu Stratejisi'ne ilişkin kanunların gecikmeden çıkarılacağını belirterek, "İfadesinden, düşüncesinden, eleştirisinden dolayı hiç kimsenin hapis cezası ya da mahkumiyet almadığı bir sistemi hep beraber inşa edeceğiz." dedi.

Kadri Gürsel'in kalan cezasının infazı için teslim olduğu sırada ellerinin kelepçelenmesine tepki gösteren Bakan Gül, "Kişi zaten kendisi gelmiş. Kelepçeyi neden takıyorsunuz? O görüntü kabul edilir değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafında dün açıklanan Yargı Reformu Stratejisi'ne değinen Gül denetime açık, şeffaf bir şekilde bu reformun uygulanmasını, hayata geçmesini takip edeceklerini vurguladı.

AA'ya konuşan Bakan Gül, "Tutuklulukta soruşturma ve kovuşturma dönemiyle ilgili bir azami süre var. Diyelim 3 yıl dava açmadınız, 3 yıl tutuklu kalabiliyor. Böyle olmayacak. Birisi tutukluysa bir an önce mahkemenin önüne çıkması onun en doğal hakkıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Yargı Reformu Stratejisi ile ilgili kanunların çok gecikmeden çıkarılacağını bildiren Gül, idarenin gerektirdiği tüm tedbirlerin çok hızlı alınacağını kaydetti:

"İfadesinden, düşüncesinden, eleştirisinden dolayı hiç kimsenin hapis cezası ya da mahkumiyet almadığı bir sistemi hep beraber inşa edeceğiz. Herkes özgürce konuşacak, kimse susmayacak, eleştirisini söyleyebilecek" diyen Gül, atılan adımların AB'de tüm dünyada objektif bakan herkesin kabul edeceği metinler olduğunu ve AB üyeliği sürecine de olumlu katkı sağlayacağını söyledi.

twitter takip