AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri'ne başvurular sürüyor... Son başvuru tarihi 22 Mart!

AB+Ara%C5%9Ft%C4%B1rmac%C4%B1+Gazetecilik+%C3%96d%C3%BClleri%E2%80%99ne+ba%C5%9Fvurular+s%C3%BCr%C3%BCyor...+Son+ba%C5%9Fvuru+tarihi+22+Mart%21;
ABONE OL

Batı Balkanlar ve Türkiye’deki araştırmacı gazetecilik başarılarını ödüllendirmeyi amaçlayan “AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri” başvuru için sayılı günler kaldı.

İfade özgürlüğü, hukukun üstünlüğü, şeffaflık, gücün kötüye kullanılması, temel hakların ihlal edilmesi, yolsuzluk ve organize suç konularında yayınlanmış olan araştırma yazıları için AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri için başvurular devam ediyor.

2021 Türkiye ödül fonu (2020 yılındaki başarılar için) 10,000 Avro, birincilik ödülü 5,000, ikincilik ödülü 3,000 ve üçüncülük ödülü de 2,000 Avro olarak belirlendi.

Gazeteciler, bireysel ya da grup olarak, resmi, azınlık veya uluslararası dillerde Türk medyasında yayınlanmış tüm gazetecilik alanlarında (basılı, online, radyo ve TV) başvuru yapabiliyorlar. Başvuru yapılan haberlerin; basılı, online, radyo ve televizyon mecralarında, 2020 takvim yılı içerisinde yayınlanmış olması şartı aranıyor. Başvuru yapmak isteyen gazetecilerin, Gazeteciler Cemiyeti internet sitesindeki başvuru formunu doldurarak; form ile birlikte, başvuru yaptıkları haberi elektronik ortamda (internet sitesi bağlantısı, gazetenin pdf dosyası veya taranmış görüntüsü) [email protected] adresine e-posta yoluyla göndermelerinin gerektiği belirtiliyor.

AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülü, araştırmacı gazetecilerin olağanüstü başarılarını tanımayı ve teşvik etmeyi, bunun yanı sıra Batı Balkanlar ve Türkiye’de nitelikli araştırmacı gazeteciliğin görünürlüğünü arttırmayı amaçlıyor.

Ödüller, halen yürütülmekte olan bölgesel Batı Balkanlar ve Türkiye AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülü’nün devamı niteliğinde olup, “Batı Balkanlar ve Türkiye’de Haberciliğin Niteliğinin ve Bağımsız Gazeteciliğin Güçlendirilmesi” projesinin bir parçası...

Son başvuru tarihi 22 Mart 2021 Pazatesi saat 14:00.

Başvuruyla ilgili [email protected] e-posta adresinden Türkçe olarak da bilgi alınabiliyor...

Başvuru Rehberi için tıklayın

Başvuru Formu için tıklayın

Başvuru Formu Yönergesi için tıklayın

twitter takip