3 kişinin ölümüne neden olmuştu! O da erken tahliye olabilecek!

3+ki%C5%9Finin+%C3%B6l%C3%BCm%C3%BCne+neden+olmu%C5%9Ftu%21;+O+da+erken+tahliye+olabilecek%21;
ABONE OL

Alkollü olarak araba kullanarak 3 kişinin ölümüne neden olan senarist ve yazar Emrah Serbes infaz yasası kapsamından yararlanarak erkan tahliye olabilecek.

İnfaz yasası ile birlikte trafik kazasıyla 3 kişinin ölümüne neden olup 13 yıl 4 ay hapse mahkûm edilen ve İzmir Menemen T tipi Cezaevi’ne konulan yazar-senarist Emrah Serbes'in de 1 yıl 3 ay içerisinde cezaevinden tahliye olması bekleniyor.
 
İnfaz yasası olarak bilinen Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi’nin pazartesi gecesi TBMM Genel Kurulu’ndaki oylama sonucunda kabul edilmesiyle birlikte Mayıs sonuna kadar binlerce mahkum tahliye edilecek.
 
Yeni yasaya göre; açık ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlüler 31 Mayıs 2020'ye kadar izinli sayılacak. Salgının devam etmesi halinde bu süre 2 aylık sürelerle 3 kez uzatılabilecek. Bu bağlamda açık cezaevinde kalan Serbes'e de tahliye olma yolu gözüküyor. 
 
Bu durum sosyal medyada da yer alınca, "Yine ölen öldüğü ile kaldı" yorumları yapıldı. 
 
Ne olmuştu?
 
İzmir-Aydın otoyolunda 22 Eylül’de Emrah Serbes’in kullandığı otomobil, Torbalı kavşağı yakınlarında Ayhan Özçelik (59) idaresindeki otomobile arkadan çarpmış, kazada sürücü Özçelik ile 16 yaşındaki kızı Zeynep Özçelik olay yerinde, eşi Nilgün Özçelik ise tedavi gördüğü hastanede olaydan 12 gün sonra yaşamını yitirmişti.
twitter takip