17 Ağustos depreminin yıldönümü öncesi, Avcılar belediye Başkanı'ndan dikkat çeken iddia!

17+A%C4%9Fustos+depreminin+y%C4%B1ld%C3%B6n%C3%BCm%C3%BC+%C3%B6ncesi,+Avc%C4%B1lar+belediye+Ba%C5%9Fkan%C4%B1%E2%80%99ndan+dikkat+%C3%A7eken+iddia%21;
ABONE OL

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, deprem tehdidinin minimuma indirecek projelerinin olduğunu ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın projeye olumlu bakmadığını açıkladı.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, katıldığı televizyon programından 17 Ağustos depreminde yaşananları hatırlattı, İstanbul'un bugün de aynı tehditle karşı karşıya kaldığını vurguladı.

Programda deprem gerçeğiyle ilgili sorulan sorulara net yanıt veren Hançerli depremin Türkiye'nin milli güvenlik sorunu olduğunu belirterek İstanbul'da bir buçuk milyon Türkiye'de 6 milyon konutun ciddi risk altında olduğunu söyledi.

Hançerli, "İstanbul depreme hazır mı sorusuna cevap vermek gerekirse, sanki depremden yeni haberdar olunmuş gibi bir hal var. 99 depreminin üzerinden 23 yıl geçti, o gün İstanbul'da kaç kişi deprem nedeniyle risk altındaysa bugün de en az o kadar insan risk altında" dedi.

İstanbul'un nüfusunun 99 depreminin ardından neredeyse iki katına yaklaştığını vurgulayan Hançerli "Ne demek istiyorum, bakın o gün İstanbul'un nüfusu 10 milyondu. O gün sınırlar kapatılsın İstanbul'un nüfusu artmasın denirken bugün resmi nüfus 16 milyon. Yalnızca benim yönettiğim Avcılar'ın nüfusu iki katına çıkmış" ifadelerini kullandı.

Hükümete ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'na deprem tehdidi altındaki riskli yapılar için bir proje önerdiklerini açıklayan Hançerli sürecin ciddiyetle ele alınmadığını şu sözlerle vurguladı; 

Ülkemizin deprem sorununu çözecek bir projemiz, bir kanun değişikliği önerimiz var. Bu önerimizi paylaştık ama hala bu öneri ile ilgili olumlu bir adım atılmadı. Bu yapılırsa iki yıl içersinde deprem tehlikesini minimuma indireceğiz. Biz bu öneriyi hem hükümetle hem de bakanlıkla paylaştık ama bu öneriyle ilgili hala olumlu adım atılmadı.

twitter takip