İBB, imar izni haberlerinin ardından Burak Akbay'ın annesinin evine zabıta ekibi gönderince Sözcü'de İmamoğlu haberleri kesildi

+%C4%B0BB,+imar+izni+haberlerinin+ard%C4%B1ndan+Burak+Akbay%E2%80%99%C4%B1n+annesinin+evine+zab%C4%B1ta+ekibi+g%C3%B6nderince+S%C3%B6zc%C3%BC%E2%80%99de+%C4%B0mamo%C4%9Flu+haberleri+kesildi
ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Sözcü gazetesi arasında gerilim olduğu iddialarıyla ilgili yeni gelişme...

T24'ün aldığı bilgiye göre,  imar haberlerinin ardından Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay'ın annesinin evine "Hakkınızda ihbar var" denilerek  zabıta ekibi gönderilince İBB/İmamoğlu haberlerinin gazeteye girmemesi kararlaştırıldı.

Sözcü Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz'ın da, "İmamoğlu ile yaklaşık iki aydır bir problemimiz var. Bize ne yaptığını kendisine sorun. Ne yaptığını duysanız gazeteciler olarak sizin de çok ağırınıza gider, bize hak verirsiniz. Gazetenin üzerinden, gerçek bir haberin üzerinden yapılan bir hareket söz konusu. Bir haberciden intikam almak için gazeteye yapılan bir hareket var. Çok yanlış şeyler"   sözleriyle belediyenin zabıta baskınını kastettiği belirtiliyor.

Sözcü koridorlarında, İmamoğlu'na haber ve fotoğraf ambargosu kararının Burak Akbay'dan geldiği konuşuluyor.

Ne olmuştu?

Sözcü gazetesinin eylül ayından itibaren yayımlanan haberlerinde İBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yer vermemesi dikkat çekmiş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 28 Ekim’de İstanbul’da İmamoğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısını haberleştiren Sözcü’nün Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu’nun birlikte olan fotoğrafını kullanmaması gündem olmuştu.

İsmail Şahin’in 11 Haziran’da  ”İBB’nin Levent’teki arsa satışında sürpriz isimler” ve 28 Temmuz’da yayımlanan ”İmar planı iptal edilen Etiler Polis Yüksekokulu arazisinde inşaat devam ediyor!” başlıklı haberlerinin İmamoğlu ve Sözcü gazetesi arasındaki gerginliklerin başlamasına neden olduğu iddia edilmişti.

İBB'ye yakın olduğu bilinen Twitter hesaplarından Sözcü gazetesinin İBB'ye sansür uyguladığı paylaşımları yapılırken iddialara ilişkin olarak Medyascope'tan Ali Deniz Çakır'a konuşan Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, gerilim yaşandığını doğruladı.

Öte yandan İBB'den konuya ilişkin resmî bir açıklama yapılmadı. 

twitter takip