Kenan Yıldırım’ın ilk kitabı: ‘Sırt Çantamdaki Asya’ çıktı

Kenan+Y%C4%B1ld%C4%B1r%C4%B1m%E2%80%99%C4%B1n+ilk+kitab%C4%B1:+‘S%C4%B1rt+%C3%87antamdaki+Asya%E2%80%99+%C3%A7%C4%B1kt%C4%B1
ABONE OL

‘Gezmelerdeyim’ adlı sosyal medya hesabında yaptığı seyahat ve yemek paylaşımlarıyla tanınan Kenan Yıldırım’ın ilk kitabı ‘Sırt Çantamdaki Asya’ raflardaki yerini aldı. Epona Kitap etiketiyle okuyucularla buluşan kitap, Yıldırım’ın yarattığı Sinan karakterinin sırasıyla Tayland, Vietnam ve Malezya gezilerinden; bir yola çıkış ve bir aşk hikâyesinden oluşuyor.

Kenan Yıldırım’ın ‘Sırt Çantamdaki Asya’ kitabı okuyucularla buluştu. Kitabevleri ve dijital platformlarda satışa sunulan kitapta Yıldırım’ın yarattığı Sinan karakteri sırasıyla Tayland, Vietnam ve Malezya’ya yolculuk yapıyor. Güneydoğu Asya’nın bu üç büyük ülkesinde unutulmayacak anlar, lokal lezzetler ve yolda yaşanılanlar anlatılıyor. Bir yola çıkış ve aşk hikâyesinden oluşan kitap, farklı ülkelerin sokaklarında gezdirirken içsel bir seyahatin de kapılarını aralıyor.    

 “O yolda yürümeliydim”

“Kader gayrete âşıktır. Gayret etmeli, o yolda yürümeliydim” diyen Sinan, okuyucuyu Tayland’ın sıcak ancak bir o kadar büyüleyici havasında Bangkok, Chiang Mai ve Chiang Rai sokaklarında dolaştırıyor. “Yemek cenneti” dediği Malezya’daki Langkawi şehrinde yüzlerce çeşit yemekten oluşan pazarda birbirinden enfes kokular arasında gezdiriyor. Vietnam’ı otobüsle bir uçtan bir uca kendine hayran bıraktırırken “Ne güzel şey umut” diyerek sarılıyor hayata… Bir de aşk giriyor hayatına… Dünyanın başka bir ucunda, hiç beklemediği bir anda. Okuyucuyu da bu aşkın merakı sarıyor. İki gezgin, hem yeni bir ülkeyi hem de birbirlerini keşfe çıkıyorlar.  

“Eşik korkusu olanlara…”

“Her ne kadar basit gibi görünse de aslında iddialı sözlerden biri, eşikten atlamak. Çalıştığım yerlerde, fuarlarda ve sosyal pek çok ortamda gördüğüm şey, potansiyeli olup bir şey yapmayan ya da yapamayan insanlardı. Yani eşik korkusu olanlar…” diyen Sinan, cesaret zırhını kuşanıp eşikten atlayabilenlerden… Bu maceraya okuyucuyu da ortak ediyor.

 

Künye

Yazar: Kenan Yıldırım

Editör: Onurhan Ersoy

Düzelti: Zeynep Sude Taş

Kapak Tasarım: Alper Zeki

Sayfa Tasarım: ademsenel.com

Yayınevi: Epona Kitap

Sayfa: 164 syf.

 

 

        

twitter takip