Ferhan Şensoy: Türkiye'nin koronavirüsten sonra en büyük derdi, ayıptır söylemesi ülkeyi yönetenlerdir!

Ferhan+%C5%9Eensoy:+T%C3%BCrkiye%E2%80%99nin+koronavir%C3%BCsten+sonra+en+b%C3%BCy%C3%BCk+derdi,+ay%C4%B1pt%C4%B1r+s%C3%B6ylemesi+%C3%BClkeyi+y%C3%B6netenlerdir%21;
ABONE OL

Usta oyuncu Ferhan Şensoy, Cumhuriyet gazetesinin sorularını yanıtladı.

Türk tiyatrosunun önde gelen isimlerinden Ferhan Şensoy, Cumhuriyet gazetesinden Öznur Oğraş Çolak'ın sorularını yanıtladı.

Röportajda, "Oto-sansür sevmem, sahnede dilimin kemiği yoktur" diyen Şensoy, "Muhalefetin her türlüsünden korkuyorlar, muhalif izleyicimiz de buna dahil” dedi.

İşte, o röportaj:

"- Neden sanattan bu kadar korkuyorlar?

Korkmamaları için somut bir sebep yok. Sanatçı muhalif olur. Bunu daha önce de söylemiştim; benim dünya görüşümde yandaş sanatçı diye bir kavram olamaz. Ferhangi Şeyler’de sataşmadığım lider yok. Oto-sansür sevmem, sahnede dilimin kemiği yoktur. Yıllarca Özal’a demediğimi bırakmadım. Demirel’e, Deniz Baykal’a... Birçoğu gelip oyun izlediler, gülerek ayrıldılar. Erdal İnönü gizli gizli bilet alıp izlerdi, 500 koruması falan yoktu. İnsanın gelişmişlik düzeyini gösteren önemli unsurlardan biri de kendisiyle ilgili şakalara, eleştirilere karşı tavrıdır. Biz, bugün aşağılık kompleksiyle boğuşan siyasilerle uğraşıyoruz. Muhalefetin her türlüsünden korkuyorlar, muhalif izleyicimiz de buna dahil.

- Bu pandemi sürecinde devletin sanata ve sanatçıya yeterli desteği verdiğini düşünüyor musunuz? Nasıl bir destek programı sunmalıydı sizce?

Devlet yardımından muaf bir tiyatroyuz biz. Devletin gıdım yardımına gerek yok. İzleyicimiz yalnız bırakmaz bizi.

- Türkiye’nin koronavirüs dışında en büyük derdi nedir?

Ayıptır söylemesi, ülkeyi yönetenler!

- İktidarın sanata ve sanatçıya bakış açısını nasıl değerlendiriyorsunuz?

İktidarın sanata ve sanatçıya yönelik bir bakış açısı yoktur!"

Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN...

twitter takip