Devlet Tiyatroları'nda koronavirüs sessizliği sürüyor!

Devlet+Tiyatrolar%C4%B1%E2%80%99nda+koronavir%C3%BCs+sessizli%C4%9Fi+s%C3%BCr%C3%BCyor%21;
ABONE OL

Hürriyet gazetesi köşe yazarı İhsan Yılmaz, Devlet Tiyatroları’nın emektar dekor ve kostüm tasarımcısı Ali Cem Köroğlu’nun 5 Aralık'ta koronavirüsten hayatını kaybetmesinin ardından gündeme gelen tepkileri ve tedbirsizlik iddialarını bugünkü köşesine taşıdı.

İşte, Hürriyet gazetesi köşe yazarı İhsan Yılmaz'ın "Devlet Tiyatroları’nda korona sessizliği" başlıklı o yazısı:

"Devlet Tiyatroları’nın emektar dekor ve kostüm tasarımcısı Ali Cem Köroğlu’nun COVID-19 nedeniyle Ankara’da tedavi gördüğü hastanede 5 Aralık’ta hayatını kaybetmesi üzerine başlayan tartışmalar devam ediyor.

Kurumdaki salgının merkez üssü olarak İzmir gösteriliyor.

Nedenine gelince...

Köroğlu, son olarak İzmir Devlet Tiyatroları’nda prömiyeri yapılan ve kadrosunda pek çok tiyatro çalışanının koronavirüse yakalandığı ‘Karıncalar/Bir Savaş Vardı’ oyununda görev yapmıştı.

TEK KİŞİLİK OYUNDA SONUÇ 50 POZİTİF

Boris Vian–John Steinback imzası taşıyan ve Işıl Yüce ile Ülkü Tamer’in çevirdiği oyunda savaşın tam kalbinde yer alan bir askerin tuttuğu günlükteki hikâyeler anlatılıyor. Prömiyeri 24 Kasım’da yapılan tek kişilik oyunda askeri, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt’un oğlu Akın Kurt oynuyor. Prömiyerden bir gün sonra test yaptıran Akın Kurt’un COVID-19 testi pozitif çıkınca bütün ekibe de test yaptırılıyor ve İzmir DT’deki 50 kişinin daha hastalığa yakalandığı anlaşılıyor."

Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...

twitter takip