Rusya, dolar ile işlem yapamayacak, bankalar engellenecek!

Rusya,++dolar+ile+i%C5%9Flem+yapamayacak,+bankalar+engellenecek%21;
ABONE OL

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'ya karşı yaptırımları açıklıyor: 'Rusya, dolar, pound ve yen ile işlem yapamayacak. Merkez bankasını engelliyoruz. En büyük bankalarının varlığını donduruyoruz.'

ABD Başkanı Joe Biden, ulusal güvenlik konseyini Ukrayna’daki gelişmeler gündemiyle toplanmıştı. Toplantı sonrası Biden, ABD ve müttefiklerinin Rusya'ya uygulayacağı yeni yaptırımları duyurdu.

Ukrayna’daki gelişmelerin gündeme geldiği toplantı sonrasında Biden, ABD ve müttefiklerinin Rusya'ya uygulayacağı yeni yaptırımları açıkladı.

Biden açıklama yapıyor. Açıklamalar şu şekilde:

- Putin bu savaşı tercih etti. Şimdi kendisi ve ülkesi bunun sonuçlarına katlanacak.

- Haftalar boyunca uyarıyorduk ve olan oldu. Gittikçe Dobass bölgesine yığınak yaptıklarını görmüştük. Moskova'nın buradaki talepleri doğrultusunda Ukrayna'da bir savaşa girdi. Ukrayna'da soykırım ve nükleer silahlar var dedi herhangi bir kanıt olmaksızın. Putin anında savaş açtı ve Ukrayna'nın tarihi şehirlerini bombalamaya başladı.

- Putin savaşı seçti ve sonuçlarını karşılayacak. Güçlü yaptırımlar verdim ve yeni sınırlamalar getirdim. Bu yaptırımları özellikle tasarladık ki uzun vadeli etkisi güçlü olsun.

- G7 liderleri ile konuştum ve hepimiz tümüyle anlaştık. Rusya'nın dolar, paound ve yen üzerinden işlem yapmasını engelleyeceğiz.

- Rusya borsası yüzde 50 oranında değer kaybetti. Şimdi Rus merkez bankasını engelliyoruz. 1 trilyon dolar değerindeki varlığını donduruyoruz. En büyük bankalarının varlığını donduruyoruz. 4 tane daha bankalarını bloke ettik ABD'deki tüm varlıkları dondurulacak.

- Ekonomik olarak rekabet etmeleri bitecek. Dahasını da yapacağız. Buradaki ekonomik yaptırımların ötesinde. Yarın NATO'da zirve yapılacak. Bir sonraki adımda NATO ittifakımızın tüm hususlarını bir araya getireceğiz. Bizim güçlerimiz Rusya ile Ukrayna'da çatışmaya girmeyecek. Ama NATO müttefiklerimizi kesinlikle doğuda koruyacağız. NATO şu an her zamankinden daha kararlı. Birimize olan saldırı hepimize olacak şekildedir.

twitter takip