İsrail’den ihracata kısıtlama getiren Türkiye’ye yanıt: İthalatı yasaklanacak Türk malları listesi hazırlıyoruz

%C4%B0srail%E2%80%99den+ihracata+k%C4%B1s%C4%B1tlama+getiren+T%C3%BCrkiye%E2%80%99ye+yan%C4%B1t:+%C4%B0thalat%C4%B1+yasaklanacak+T%C3%BCrk+mallar%C4%B1+listesi+haz%C4%B1rl%C4%B1yoruz
ABONE OL

İsrail, Ankara'nın ihracat kısıtlamasına karşılık olarak Türkiye'den ithalatı yasaklanacak rünlerin kapsamlı bir listesini hazırlıyor.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Ankara hükümetinin aldığı ihracat kısıtlama kararının ardından Türkiye'den ithalatı yasaklanacak malların kapsamlı bir listesini oluşturma hazırlığında olduğunu duyurdu. Bu kararın, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı'nın Gazze Şeridi'ndeki saldırılar nedeniyle İsrail'e ihracatını sınırlama kararı aldığı haberlerinin hemen ardından gelmesi dikkat çekti.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın ekonomi departmanına bu konuda talimat verdiği belirtildi. Açıklamada, Türkiye'nin İsrail ile olan ticari anlaşmaları tek taraflı olarak ihlal ettiği ve İsrail'in buna karşı gerekli tedbirleri alacağı vurgulandı.

Ankara'nın ihracatına kısıtlama getirdiği ürünler arasında uçak yakıtı, motor ve madeni yağlarla birlikte çeşitli makine aletleri, çimento ve mermer gibi ürünlerin yer aldığı belirtiliyor. 

twitter takip